Turizme otel desteği

Turizme otel desteği

"Turizm Haftası" resepsiyonunda konuşan Mustafa Çıpan, “Konya'da şu an 3 tane 5 yıldızlı otel var. Birkaç yıl içerisinde 7 tane daha 5 yıldızlı otel açılacak. Yatak kapasitesi de 10 bini geçecek” dedi

Konya’da, 15-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Turizm Haftası" etkinlikleri Bilim Merkezi’nde düzenlenen resepsiyonla başladı. Bilim Merkezi’ndeki resepsiyona Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, turizm acenta temsilcileri ve davetliler katıldı.

KONYA'YA 7 YENİ 5 YILDIZLI OTEL

Programın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Konya'nın bir sultan fidanlığı olduğunu hatırlatarak, "Konya'da 7 Şehzade görev yapmıştır" dedi. Konya'nın özellikle inanç, kültür ve tarih turizmi açısından önemli bir yerde olduğunu ifade eden Çıpan, "Konya'da buna bağlı olarak da 110 turizm acentası aktif bir şekilde faaliyet göstermektedir" diye konuştu. Konya turizminin gelişmesine paralel olarak otel sayısında da artış yaşandığını ifade eden Çıpan, “Konya'da şu an 3 tane 5 yıldızlı otel var. Birkaç yıl içerisinde 7 tane daha 5 yıldızlı otel açılacak. Konya'daki otellerin yatak kapasitesi 6 binin üzerinde. Bu yeni otellerin açılmasıyla birlikte yatak kapasitesi 10 bini geçecek” ifadelerini kullandı.  Konya'ya bir yıl içerisinde 3 milyona yakın turistin ziyaret ettiğini söyleyen Çıpan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Konya'da toplam 10 müze, 9 tane de öder yeri var. Turizm gelirleri de Konya7da önemli bir yere sahip oldu.”

HAFTA SONLARI 14 BİN ZİYARETÇİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Bilim Merkezi'nin Konya'nın cazibe merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi. Hafta sonları Bilim Merkezi'ne 14 bine yakın ziyaretçinin geldiğini hatırlatan Akyürek, “Bilim Merkezi'nde de yenilikler yapmaya devam ediyoruz. Son olarak 4 TIR yeni sergi malzemesi getirildi. Bu serginin açılışı da önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Konya'da nikah salonları bile yoktu. Şimdi 40 tane salon var. Büyük kongre merkezleri var. Gezilebilecek alanlar, büyük meydanlar artık Konya'da var. Şehrin girişi, caddesi dikkat çekmiyorsa yeterince ziyaretçi alınmaz. Konya ise turizm alt yapısı açısından çağ atlamıştır. Önümüzdeki yıllarda 10 milyon ziyaretçiyi hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirecek bütün donanımlara sahibiz”açıklamasında bulundu.

TURİZM FAKÜLTELERİ DESTEK VERECEK

NEÜ Rektörü Muzaffer Şeker, Konya'nın tarihten gelen mirasının değerlendirildiği takdirde ciddi bir turizm potansiyeli yakalayacağını belirtti. Şeker, “Bu anlamda geçmiş yıllara göre ciddi bir atak yapıldı. Bu gelişmeler de Konyalılar tarafından takip ediliyor. Hem turizm müdürlüğü hem de sivil toplum kuruluşları ile ciddi çalışma içerisine girdi. Turizm çeşitliliği içerisinde şehrin ciddi bir şekilde turizmden pay alacağını düşünüyoruz. Bu anlamda da çok ciddi yatırımları görünce de seviniyoruz. Üniversitelerde nitelikli insan yetiştirmek adına turizm fakültelerinden bu alana destek vermek amacıyla işe başlamış oluyoruz. Turizm fakülteleri bu anlamda önemli bir yere sahip. Nitelikli turizm elamanı sağlamak açısında da Konya, önemli bir yere sahip olacak” ifadelerini kullandı.  Konuşmaların ardından Dilek Sabancı Konservatuvarı  “Bir İz” adlı müzik grubu mini bir konser verdi.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.