Turizmciler umutlu

Turizmciler umutlu

Mevlana'nın Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri için oteller şimdiden hazırlıklarını tamamladı. Turistler yer ayırtmaya başladı Oteller bu yıl yaşanan siyasi olaylara rağmen geçtiğimiz yıllardaki doluluğu yakalayacaklarını düşünüyor

Mevlana’yı Anma Törenlerı ve Şeb-i Arus etkinlikleri bu yıl da 7-17 Aralık tarihlerinde Konya’da düzenlenecek. Mevlana Celaleddin Rumi’nin vefat yıldönümü nedeniyle düzenlenecek olan Şeb-i Arus etkinlikleri nedeniyle belediyeler, ilgili müdürlükler ve oteller de hazırlıklara başladı. Son yıllarda yeni açılan otellerle yatak kapasitesi arttı. Otellere yer ve yabancı turistlerin Mevlana’yı Anma Etkinlikleri haftasında yer talebi başladı. Etkinliklere 2 ay kadar bir süre olmasına rağmen bazı günlerde tam doluluk yaşanıyor. Bazı otellerin etkinlik döneminde hafta sonları yerleri kalmadı. 7-17 Aralık haftası boyunca otel rezervasyonlarında tam doluluk yaşanması bekleniyor. Yerli ve yabancı turistler, yaklaşık bir ay sonra yapılacak etkinlikler için şimdiden yerlerini ayırtıyor. Etkinliklere en çok ziyaretçinin katıldığı İran’dan bu yıl katılımın düşüş olması bekleniyor.

OTEL SAYISI YETERİNCE ARTTI

Konu hakkında bilgi veren Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kazım Yanar yaşanan siyasi olaylar nedeniyle turizmde bir aksama yaşandığını belirterek, “Geçtiğimiz yıl Şeb-i Arus törenlerine katılım düşüktü ama bu yıl her zamankinden fazla umutluyuz. Yüksek katılım bekliyoruz” dedi. Yeni Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar’ın gelişi ile birlikte turizm alanında hareketlenme beklediklerini ifade eden Yanar, şöyle konuştu: “Mustafa Çıpan Bey’in Kültür yönü ağırlıklıydı, Abdüssettar Bey’in ise turizm yönü ağır basıyor. Umarız turizm daha iyi noktalara gelir. Törenlere en çok katılımın olduğu İran’a direkt uçuşların olmaması da katılımı etkiliyor. Umarız ertelenen direkt uçuşlar bir an önce başlar. Acentelerimiz hazır bekliyor.” Son yıllarda Konya’daki otel sayısındaki artışa işaret eden Yanar, “Artık otel yatırımı yeterli. Şu an yer sıkıntısı yok. Yaşanan terör olayları bizleri de etkiliyor. Devletimize güvenimiz tam. FETÖ, PKK bu ülkeden temizlenecek. Güzel günler bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN GELİYORLAR

Rixos Otel Konya Pazarlama Müdürü Özlem Aydoğdu, Şeb-i Arus haftasına yer talep gelmeye başladığını belirterek, “Bu sene de her sene olduğu gibi Şeb-i Arus haftasında yoğunluk bekliyoruz. O hafta yüzde 100 doluluk yaşıyoruz. Şu anda talep edenler için odalarımız müsait” dedi. Konya’ya gelen misafirlere en iyi hizmeti sunmak için hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Aydoğdu, şöyle konuştu: “Dünyanın dört bir yanından bu etkinlikleri izlemek için turistler geliyor. 7-17 Aralık haftasında yoğun bir sezon geçiriyoruz. O haftanın en yoğun günleri 15-16-17 Aralık tarihleri oluyor. Şu anda Mevlana Haftası’nda yüzde 60 doluluk yakaladık.”

İRAN’DAN DİREK UÇUŞ OLMAMASI ETKİLİYOR

Bera Otel Konya İşletme Müdürü Ahmet Büyükyıldız da yaptığı açıklamada etkinliklere 2 ay gibi bir süre olmasına rağmen taleplerine gelmeye başladığını ifade ederek, “10 ve 17 Aralık tarihleri şimdiden doldu. Turistler, özellikle yerli turist hafta sonunu tercih ediyor. Devlet erkanı geldiği için son güne de yoğun talep var. Aralık ayı başında otellerin çoğunluğunda tam doluluk yaşanıyor” ifadelerine yer verdi.  Yerli turiste hafta sonu yerine hafta içi konaklamayı tercih edin tavsiyesinde bulunan Büyükyıldız, konuşmasına şöyle devam etti: “Eskiden yabancı turist çok olurdu ama artık ağırlık yerli turistte. Özellikle İranlıların yoğun ilgisi vardı fakat İran’daki döviz kurunun yüksek olması nedeniyle ilgi azaldı. Bu sene düşüş bekliyoruz. Konya’ya direkt uçuşun olmaması da bu sayıları etkiliyor. İranlı turist Konya’ya direkt  uçuş olmadığı için İstanbul’a, Antalya’ya gidiyor. Avrupalı turist zaten törenleri çok takip etmiyor.”  

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.