Turizm resepsiyonunda 'Bilim'in damı aktı

Turizm resepsiyonunda 'Bilim'in damı aktı

Bilim merkezinde yapılan resepsiyon sırasında yağmurun başlaması ile büyük bir rezillik yaşandı.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Bilim Merkezi'nde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona, Vali Muammer Erol, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve çok sayıda davetli katıldı.

SU SIZINTISINA ŞİŞME HAVUZLU ÖNLEM

Bilim merkezinde yapılan resepsiyon sırasında yağmurun başlaması ile büyük bir rezillik yaşandı. Çatıdan resepsiyon yapılan alana çok fazla miktarda su sızınca görevliler panik halinde battaniye ve kovalarla suyu tahliye etmeye çalıştılar. Hızla akan suya engel olamayan görevliler çareyi suyun aktığı yere bir şişme havuz açmakta buldular. Bilim Merkezi yaklaşık 110 milyon liralık bütçe ile yapılmış ve aylar önce de çatısı aktığı için, çatı kaplamaları yakın zamanda yenilenmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise yaşanan sorunu, “Çatı kaplamalarının fitilleri değişiyordu. Çalışanlardan biri kapağı kapatmamış” şeklinde izah etti.

Resepsiyonda İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan yaptığı açılış konuşmasında, Konya'nın Selçuklu'ya başkentlik yaptığını hatırlatarak şehrin turizm potansiyeli ve turizm faaliyetleri hakkında sinevizyon eşliğinde bir sunum gerçekleştirdi. "Bir başkentin başkent olma özelliği hep devam eder" diyen Çıpan, Konya'nın derin tarihi geçmişe sahip olduğunu dile getirdi. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Konya'nın günümüzde de turizm potansiyelinin fark edildiğine dikkati çeken Çıpan, "Konya özellikle tarih, kültür, inanç, termal ve sağlık, kongre ve fuar turizmi alanlarında kendisini daha çok geliştirmeye, öne çıkarmaya, bu anlamda varlığını Türkiye'de ve dünyada hissettirmeye aday bir şehirdir" diye konuştu.

HEDEF 10 MİLYON ZİYARETÇİ

Çıpan'ın ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın turizmdeki hedefinin "10 milyon ziyaretçi" olduğunu belirterek, “Konya'nın 10 milyon ziyaretçiyi ağırlayacak turizm alt yapısına, tarihi ve kültürel alt yapıya sahip olduğumuzu düşünüyorum" diye konuştu.

Turizm alanında yaptıkları yatırımları ve projelerini anlatan Akyürek, Konya'nın turizmine katkı sağlayacak projeleri kente kazandırdıklarını söyledi. Konya'nın tarihi ve kültürel özelliklerini tekrar canlandırmak için yerel yönetimler olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını vurgulayan Akyürek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Konya'da hedefimiz 10 milyon ziyaretçidir. Konaklama tesislerinde ve diğer alanlardaki yetersizlikleri yeni planlamalarımızla hızla gideriyoruz. Bilim Merkezi'mizin açılışını büyük ihtimalle sayın Başbakanımız, uygun bulursa 26 Nisan'da yapacak. Bazı eksiklikler, yapılacak düzenlemelerle tamamlanacaktır. Buraya her yıl 1 milyon ziyaretçinin gelmesini sağlayacağız." Resepsiyon, Selçuk Üniversitesi Konservatuar öğrencilerinin canlı müzik sunumu ile son buldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

HÂLİD ŞEN MERHABAHABER.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum