"Turizm medeniyetin altın anahtarıdır"

"Turizm medeniyetin altın anahtarıdır"

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kültürel Miras ve Turizm Kongresi, Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı

Törene Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık,  Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, Macaristan Kodolanyi Janas Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamara Ratz, Nijerya Afrika Kıtası Turizm ve Kültür İşleri Sorumlusu Dr. Wanle Akınboboye, üniversite eğitim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programın açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Turizm Fakültesi olarak tarihin ve coğrafyanın vermiş olduğu sorumluluk bilinciyle, Anadolu'nun tam ortasında Dünya Kültürel Mirasının zenginliğini bütün renkleriyle insanlığa göstermek, tanıtmak görevini üstlendiklerini söyledi.  Bu yola 'Turizm medeniyetin altın anahtarıdır' sloganı ile çıktıklarını belirten Uyanık, "Turizm alanı sadece rehberler ve kaliteli işletme yöneticileri çıkarmakla kalmayacak, tarihin kendisine vermiş olduğu sorumluluk ve vazife ile dünyaya, insanlığa bizzat kendisi kültür ve turizm rehberi olarak ruh verecektir" ifadelerini kullandı.

2-6-007.jpg

Kültürel miras değerlerini ortaya koymada turizmin öneminin büyük olduğunun altını çizen Uyanık şunları söyledi: "Ortadoğu'da Afrika'da Asya'da ve dünyanın birçok yerinde yaşayan katledilen inanların dramının gözü yaşlı mirasını göstermek, canlının dışında, tarihi ve sanat eserlerinde dün Bosna-Hersek örneğinde insanlığın yüreğinde açılan top mermilerinin yaraları gibi, Suriye'de, Irak'ta yok edilen değerleri bütün insanlığın ibretine sunmak da turizm alanına düşmektedir."

2-5-011.jpg

Turizmin ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını belirten Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka ise, Konya'nın bu konuda önemli katkılar sağladığını söyledi. Konya'nın inanç turizminde önemli olduğunu kaydeden Okka, inanç turizminin yanında kültür turizminin de geliştiğini ve her geçen gün gelişmeye devam ettiği ifade etti. Okka, Konya'da UNESCO listesinde çok sayıda yer olduğunu hatırlatarak, "Bu yerlerin tanıtılması için öğrenim altyapısı oluşturulması için adımlar gerekiyor. Gerçekleştirdiğimiz panel, toplantı ve konferanslarla elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Üç gün sürecek etkinliklerde katılımcılara Konya'nın tarihi, kültürel yerleri panel ve gezilerle tanıtılacak. 

ZÜLEYHA ÖNAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.