Turizm İçin Yeni Bir Seçenek: Yukarı Kızılırmak Kültür Ve Doğa Yolu

Turizm İçin Yeni Bir Seçenek: Yukarı Kızılırmak Kültür Ve Doğa Yolu

Sivas turizminin tanıtılması ve dışa açılabilmesi amacıyla başlatılan “Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu Projesi” kapsamında ilk gezi basın mensuplarına düzenlendi.

Sivas turizminin tanıtılması ve dışa açılabilmesi amacıyla başlatılan “Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu Projesi” kapsamında ilk gezi basın mensuplarına düzenlendi. Sivas’ın bir kültür ve doğa şehri olduğunu göstermek amacıyla başlatılan proje kapsamında, Kızılırmak çevresinde belirlenen güzergâhlarda bulunan tarihi ve turistik alanlar basın mensuplarına gezdirildi.

Tarihi Eğri Köprü ile başlayan gezi, Kızılırmak güzergâhında bulunan Tarihi Boğaz Köprüsü, Gözbaşı Suyu, Göktin Kilisesi, Hafik Gölü, Dış Kapı Höyüğü, Ambarkaya Yerleşimi, Köroğlu Mağaraları, Çimenyenice-Akyol-Karagöl ve Kızılçam Gölleri gibi Sivas’ın tarihi ve doğa harikası yerleri gezilerek, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kadir Pürlü ve uzmanlar tarafından bilgi verildi.

Gezi güzergahı kapsamında Tödürge Köyü Kaya Mağaraları, Tödürge Gölü ve Kuş Gözetleme kulelerinin de bulunduğu kaydedildi. Geziye basın mensuplarıyla birlikte TV yapımcısı ve Doğa Sporları Uzmanı Serdar Kılıç ile Türkiye Dağcılık Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Mehmet Baysal da katıldı.

“ROTA TESCİLLENİRSE SİVAS TURİZMİ GELİŞECEK”

Kültür ve Turizm İl Müdürü Kadir Pürlü, ilk etapta ‘Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu’nun birinci etap olan Eğri Köprü ile Boğaz Köprüsü arasındaki alanların gezildiğini belirterek, “Burası atla veya bisikletle gezilmek için müthiş bir yer, açık havada insanların spor yapması için nefis bir ortam, bu yolculuğumuz 13 kilometre, Kızılkavraz Çamlığı'nda da bir sabah kahvaltısı veya öğle yemeği ile tamamlanıyor. Eğer buradaki proje istediğimiz gibi sonuçlanır ve kültür rotası olarak tescil edilirse Sivas büyük bir turizm alanı kazanacaktır.” şeklinde konuştu.

Belirledikleri güzergâhta yerli ve yabancı turistlerin görebileceği göller, tarihi yapılar, eski höyükler ve mağaraların bulunduğunu anlatan Pürlü, Yukarı Kızılırmak ve Doğa Yolu'nu gezmek isteyen insanlar için bir rota hazırladıklarını söyledi. Pürlü, küçük broşürleri, gezmek isteyen yerli yabancı tüm turistlere bu güzergâhın haritası ile vererek, gezme imkânı sağlanacağını sözlerine ekledi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.