Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

Turizm Haftası ve Diğer Etkinlikler

Turizm Haftası ve Diğer Etkinlikler

Konya’da bu hafta, Turizm, Kutlu Doğum Haftası Dünya Çocuk Şenlikleri etkinlikleri ile başladı. Bu etkinlikler içinde bir de hayranlık verici oluşum ve sergi açılışı vardı.
Sayın Valinin daveti üzerine gittiğim Konya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’ne geldiğimde giriş önünde biriken kalabalık halkın çevrelediği dairenin ortasında…
 Mehter takımının tüm giyimliliği ve tam teşkilat içinde olan beş, altı yaşlarındaki ufaklıkları gördüm.
Gördüm ama o koca davul ve diğerlerindeki müzikal takım ile erleri temsil eden bu yavruların sadece bir giyim gösterisi içinde olacaklarını tahayyül ettim.
O düşünce içinde birden gür bir mehter marşı davul seslerin başlaması uyandırdı bendenizi.
Tabiri caiz ise ağzım açıkta kalmıştı. Sade bendeniz değil etraftakilerin de.
 O ufacık ellerin davul gümbürtüleri ve flüt sesleri arasında gür ses ile marş dinletimi alkışlara boğdu kendilerini.
Amcaları mehter takımından ne marş vurgulamasında ne de müzik ve okumalarla hiç geri kalmamışlardı.
Bunu diğer marşlarla beş defa değerlendirdiler ve hak ettikleri hayranlık alkışlarını bolca aldılar.
Öğretmenleri Sayın Ayşener Babayiğit’in eseri olarak hazırladığı bu ufaklıklar Konya Karatay Fevzi Çakmak Ana Okulu öğrencileri idi.
Bu okulun minik öğrencileri diğer sınıf arkadaşları ile birlikte Sanat ve el işinde de geri kalmamışlar.
Sundukları bir birinden güzel Dede ve Nine’lerinin yaptığı örgü ve bilhassa ağaç işlemeler yanında nostalji olan köy arabası maketleri hayranlık içinde izlemiş olduk ve çıkardıkları güzel dergiden aldık.
Kendilerini yürekten tebrikle takdirlerimi sunmak isterim.
Resimlerini çekip aşağıda verdiğim bu yaramazları görünce sizde hak verirsiniz kanısındayım.
***
Daha sonra Selçuk Ün. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu’nun hazırladığı “2023 Turizm Stratejisi Çerçevesinde Türk Turizminde hedefler ve öngörüler” Paneli ile Konya Anemon Otel’de yapılan resepsiyona katıldım.
Bu toplantılarda Konya İl Kültür Müdürü Sayın Dr. Mustafa Çıpan’ın açış konuşmasından sonra…
Geçenlerde “Özlenen Valilik Makamı” köşe yazımın iki bini aşkın internet okuyucularının ilgisini çeken (https://www.merhabahaber.com/Ahmet_Guldag+Ozlenen_Valilik_Makami_yazi6374.html)
 Konya meselelerine hakikaten içtenlikle detayına girip çareler hedeflemekte olan Konya Valisi Sayın Aydın Nezih Doğan, nezih bir konuşma içinde “İstanbul-Konya-Antalya” Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın tamamlanmasından sonra Konya, çok daha farklı fırsat ve imkanlara sahip olacağını anlatırken, şunları kaydetti;
''Merkezi ve yerel yönetimlerce Konya'nın, niteliği de gün geçtikçe yükselen büyük ziyaretçi potansiyeline daha iyi sunulması maksadıyla çalışmalar titizlikle yürütülmektedir. Mevlana Kültür Vadisi kapsamında yer alan pek çok projeyle Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 Strateji Planı'nda Konya'nın ''Kongre Merkezi'' potansiyeli taşıyan illerden biri olarak belirtilmesi hazırlık mahiyetinde bir Kongre Merkezi'nin yaptırılacak olması memnuniyet verici gelişmelerdir.
İnsanların meraklarını giderme, gezip görme ve kültürlerini artırma noktasında önemli bir konuma sahip olan turizmin, ülkelerin ve şehirlerin kalkınma hamlelerinde de ekonomik bakımdan vazgeçilmez bir yere sahiptir. Bu anlayışla bilim çevrelerinin, sivil toplum kuruluşlarının, turizm sektörü temsilcilerinin ve şehrin sahibi olan halkımızın anlayış ve desteklerini artırarak sürdürmelerini beklemekteyiz.'' Derken devam ederek;
“Turizm Haftası boyunca ''TRT 34. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'', ''2.Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları'' ve ''Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali'' gibi çok önemli üç uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacak olan Konya'da, gelen konuklara misafirperverliğin en güzel örneğinin gösterileceğine inanıyorum…” ifadesini buyurdular.
Sayın ve sevgili okuyucular.
Başlığım ve ilk satırlarda bahsettiğim diğer güzel etkinliklere bu yerimiz yetişmez gelecek yazımda Kutlu Doğum, Dünya çocuklarının şenlik ve oyunları üzerinde ki çok güzel etkinliklerdeki müşahedelerimi beraber izleriz inşallah.
***
Sağlık ve esenlik içinde sevdiklerinizle yaşam dileğimle…



Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR