Türeli: İlaçta Taban Fiyat Uygulaması Dar Gelirlilere Ciddi Yük Oluşturacak

Türeli: İlaçta Taban Fiyat Uygulaması Dar Gelirlilere Ciddi Yük Oluşturacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı 2015 yılı bütçe görüşmeleri başladı. Görüşmeler kapsamında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sunumu yaptı. Sunumun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerini ve...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı 2015 yılı bütçe görüşmeleri başladı. Görüşmeler kapsamında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sunumu yaptı.

Sunumun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerini ve sorularına geçildi. CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, sağlık alanında ciddi problemler yaşandığını söyledi. Muayenede katılım payı uygulamasının vatandaşlara büyük sıkıntılar yaşattığını belirten Türeli, “Geçmişte ücretsiz bir şekilde muayene olan vatandaşlarımız şimdi katkı payı ödüyorlar. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye’de ciddi bir yoksulluk var. Sosyal devletin, eğitim, sağlık gibi hizmetleri vatandaşlardan katkı almadan sunması gerekmektedir.” dedi.

Yakın zamanda ilaçta taban fiyat uygulamasının gündeme geldiğini anlatan Türeli, “Bu durumda bazı ilaçların alımında hastaların ceplerinden fark ödemesi yapması gerekecek. Bu da dar gelirlerin üzerinde ciddi bir yük oluşturacaktır. Ayrıca, İzmir’in Güzelbahçe ilçesi sakinlerinin hastane talebi var. Belediye, imar planında hastane yerini ayırmış. Bununla ilgili toplumun tüm kesimleri bir araya gelerek 5 bin imza toplamış. O imzaları size sunmak istiyorlar. Güzelbahçe halkı Sağlık Bakanlığı’ndan bekliyor.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.