Turan’dan ’dokunulmazlık’ Yorumu

Turan’dan ’dokunulmazlık’ Yorumu

AK Parti Grup Başkanvekili, Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Anayasa Komisyonu’nda görüşmeleri tamamlanan dokunulmazlık teklifini değerlendirdi.Turan, yaptığı açıklamada, “Bütün dokunulmazlıkl...

AK Parti Grup Başkanvekili, Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Anayasa Komisyonu’nda görüşmeleri tamamlanan dokunulmazlık teklifini değerlendirdi.

Turan, yaptığı açıklamada, “Bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını AK Parti gündeme getirmesinden itibaren HDP eski söylemini terk etmeye başladı. Daha evvel, ‘hepimizin dokunulmazlıkları kaldırılsın’ diyerek Meclis Başkanlığı’na dilekçe veren HDP, iş ciddiye binince bir anda dokunulmazlık savunucusu oldu. HDP’nin komisyon çalışmalarını sabote edeceği az çok belliydi. 28 Nisan’da yapılan ilk komisyon toplantısında milletvekillerimize saldırdılar. Komisyon Başkanımız, daha fazla gerginlik çıkmaması için komisyon toplantısını erteledi” dedi.

Dün yapılan toplantıda da gerginliğin devam ettiğini hatırlatan Turan, "Daha sonra da CHP ile birleşerek komisyon çalışmalarının ertelenmesini istediler. Ancak dün komisyon toplantısında da ifade ettik. ‘Burası hendek kazılacak yerler ya da Kandil değil, komisyon çalışmalarına devam edecektir’ diye. Akşam saatlerinde de HDP’liler PKK marşları söyleyerek ve Öcalan lehine sloganlar atarak komisyonu terk ettiler. HDP’nin bütün bu provokatif davranışlarına rağmen komisyon çalışmalarına devam ederek oy birliğiyle değişiklik maddelerini kabul etti" diye konuştu.

“ORTADA BİRDEN FAZLA CHP VAR”

CHP’nin tutumunu da eleştiren Turan, "Ortada tek bir CHP yok. Birden fazla CHP var. Kılıçdaroğlu’nun değişiklik teklifine evet diyeceklerini ifade etmesinden sonra, birçok CHP’li milletvekili hayır oyu vereceğini ifade etti. Bunlar arasında eski Bakanlar, eski genel başkan yardımcıları ve halihazırda Parti Meclisi üyesi olan insanlar var. CHP’nin birçok milletvekili Meclis’te HDP’nin koltuk değneği vazifesini görüyorlar zaten. Bu milletvekilleri de şimdi o işi görmek için HDP’nin yardımına koşuyorlar. Ancak ne olursa olsun dokunulmazlıkların kaldırılması noktasında AK Parti kararlıdır. O dokunulmazlıklar kalkacak" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.