Tunus, Cumhurbaşkanını Seçmek İçin Sandık Başında

Tunus, Cumhurbaşkanını Seçmek İçin Sandık Başında

Tunus’ta halk bugün Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidiyor. Saat sabah 08:00'dan itibaren başlayan oy kullanma işlemi akşam saat 18:00'a kadar devam edecek. Tunus'ta sabah saatleriyle birlikte halk Cumhurbaşkanını seçmek için...

Tunus’ta halk bugün Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidiyor. Saat sabah 08:00'dan itibaren başlayan oy kullanma işlemi akşam saat 18:00'a kadar devam edecek.

Tunus'ta sabah saatleriyle birlikte halk Cumhurbaşkanını seçmek için seçim merkezlerine doğru akın etmeye başladı. Toplam 5,3 milyon seçmeninin oyunun kullanılmasının beklenildiği ülkede, 22 aday birbiriyle yarışıyor. En güçlü adayların ise halihazırdaki Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki ve parlemento seçiminde en çok oyu alan 87 yaşındaki Nida Tunus Partisi Genel Başkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin olduğu ifade ediliyor.

Bu arada Tunus Başbakanı Mehdi Cuma ve eşi Hale Cuma, başkent Tunus'ta oyunu kullanmak için kuyrukta bir süre bekledikten sonra bir ilkokulda oyunu kullandı.

Öte yandan, yurtiçinde ve yurtdışındaki 43 ülkede bulunan toplam 11 bin merkezde oy kullanma işleminin yapılabildiği belirtildi. Yurtdışında bulunan 360 bin seçmenin oy kullanma kullanma işlemi 2 gün önce 386 merkezde başlamıştı. Yurtdışında 3 gün boyunca seçmenlerin oy kullanabilecekleri ifade edilirken, Libya, Suriye ve Irak'ta ise güvenlik nedeniyle sandık kurulmayacağı açıklanmıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.