Tunceli'de Korkutan Yangın

Tunceli'de Korkutan Yangın

Tunceli’de merkeze bağlı Atatürk Mahallesi yakınlarında ormanlık alanda çıkan yangının bir evin bahçesine sıçraması vatandaşlara korkulu anlar yaşattı.Merkeze bağlı Cumhuriyet ve Atatürk Mahallesi yakınlarında bulunan ormanlık alanda...

Tunceli’de merkeze bağlı Atatürk Mahallesi yakınlarında ormanlık alanda çıkan yangının bir evin bahçesine sıçraması vatandaşlara korkulu anlar yaşattı.

Merkeze bağlı Cumhuriyet ve Atatürk Mahallesi yakınlarında bulunan ormanlık alanda saat 14.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına Tunceli Orman Müdürlüğü ve Tunceli Belediyesi ekipleri müdahale etti. Ekiplerin yetersiz gelmesi sonucu belediye aracıyla yapılan anons ile vatandaşlardan yardım istendi. Yangın yerine gelerek ekiplere yardımcı olan gönüllüler, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan yangını söndürmek için saatlerce çaba sarf etti.

Ekiplerin söndürmekte zorlandıkları yangın bir evin bahçesine sıçraması sonucu vatandaşlar canlarını zor kurtardı. Vatandaşların büyük korku yaşadıkları yangın, ekipler ve vatandaşların yoğun çabası sonucu zorlukla söndürülebildi. Dumandan etkilenen yaşlı kadın, vatandaşların yardımı ile yangın yerinden uzaklaştırıldı.

Yangınla ilgili açıklama yapan Tunceli Belediye Eş Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, henüz tespit edilemeyen nedenle çıkan yangın sonucu 15 hektarlık alanın yandığını, Belediye ve Orman Müdürlüğü ekipleri olarak seferber olduklarını ve yangının kısmen kontrol altına alındığını söyledi.

Öte yandan Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Karşıkonak köyünde çıkan yangında da bir okul ve bir ev ile bölgedeki çok sayıda arı kovanı ve seranın yandığı öğrenildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.