Tunceli’de Kadınlardan Arınç’a Kahkahalı Tepki

Tunceli’de Kadınlardan Arınç’a Kahkahalı Tepki

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'kadınlar herkesin içinde kahkaha atmayacak' açıklamasına tepki gösteren Tuncelili kadınlar, kahkahalı protesto gerçekleştirdi.    Bülent Arınç'ın, 'Kadın herkesin içinde kahkaha...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'kadınlar herkesin içinde kahkaha atmayacak' açıklamasına tepki gösteren Tuncelili kadınlar, kahkahalı protesto gerçekleştirdi.

    Bülent Arınç'ın, 'Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak' şeklinde sözlerine üzerine harekete geçen Tuncelili kadınlar, Seyit Rıza Parkı'nda bir araya geldi. 'Bir kahkahada sen at' pankartı açan kadınlar, Bülent Arınç’ın kadınlara ilişkin sözlerine protesto ederek kahkaha attı. Erkeklerin de destek verdiği eylemde söz alan Ayfer Ber, kadın cinayetlerin işlendiği bir dönemde Arınç’ın bu tür konuşmaları yapmasını kınadığını söyledi. Bülent Arınç’ın talihsiz bir açıklama yaptığını ifade eden Ber, "Kadınların toplum içinde siyaset içinde nasıl yer alması gerektiği konusunda devletin bir çalışması olması gerekirken kadınların kahkaha atması sorgulanıyor. Basit bir konuşma, halk kargalara güler gibi güldü. Bülent Arınç’ı Dersim’de protesto ediyoruz. Türkiye’de her gün kadın cinayetleri yaşanırken bu konuşmanın yapılması acı bir durumdur." dedi.

    Eyleme destek veren Haydar Çetinkaya ise devletin bireyin yaşamının her alanına müdahale ettiğini bu anlamda herkesin tepki göstermesi gerektiğini ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.