Tunceli Cemevi: Bahçeli'yi Ağırlamak Düşüncesinde Değiliz Ancak Özür Dilerse

Tunceli Cemevi: Bahçeli'yi Ağırlamak Düşüncesinde Değiliz Ancak Özür Dilerse

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yarın ziyaret edeceği Tunceli'deki cemevi yetkilileri yazılı bir açıklama yaparak "Bahçeli'yi ağırlama düşüncesinde olmadıklarını" duyurdu. Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yarın ziyaret edeceği Tunceli'deki cemevi yetkilileri yazılı bir açıklama yaparak "Bahçeli'yi ağırlama düşüncesinde olmadıklarını" duyurdu. Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Ekber Yurt yazılı açıklamasında, "Bahçeli'yi, Tunceli'ye Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sözlerine meydan okumak için geldiği ve Dersim olayları hakkındaki düşünceleri bilindiği için Derneğimizde ve derneğimiz bünyesindeki cemevimizde ağırlamak düşüncesinde değiliz. 37-38 katliamı ile ilgili söylemiş olduğu sözlerinden ötürü özür dileyerek ancak bu mekanın kapısından içeri girebilecektir." ifadelerini kullandı.

Yazılı açıklamada Bahçeli'nin yarın Tunceli'ye bir ziyaret gerçekleştireceği ve Ankara'da yapmış olduğu söylemleri Tunceli'de aynen yapacağı belirtilerek, "Ulusal basınımızın bazı televizyon kanalları ve haber sitelerinden Sayın Bahçeli'nin ilimizdeki bazı Alevi derneklerini ve cemevini de ziyaret edeceği yönünde haberler bulunmaktadır. İlimiz merkezinde bünyesinde cemevi bulunan tek dernek olma özelliği taşıyan başkanlığını yaptığım Tunceli H.B.V.K.Y. ve Y. Derneği'dir. Biz dernek yöneticileri olarak şunu biliyoruz ki bu ziyaret Sayın Bahçeli'nin içinden gelen ve samimi duygular ile Alevileri ve Tuncelilileri kucaklama ve onların sorunları ile ilgilenme, Tunceliler ile hasbihal olma yönünde bir ziyaret değildir. Çünkü Sayın Bahçeli'nin basın açıklamasında; 'Başbakan Davutoğlu’nun Tunceli’ye gidip gitmeyeceğimiz konusundaki merakı da hastalıklı bir noktaya gelmiştir. Bu aşamada bize düşen Davutoğlu’nun merakını gidermek ve ateşini düşürmektir' denmektedir." denildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi: "Görülüyor ki Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 24.11.2014 tarihinde yapılan grup toplantısında söylediği 'Yüreğin varsa Tunceli'ye gidersin, Ankara'da söylediklerini Tunceli'de katliamda ölen o insanların torunlarının yüzüne söylersin' sözlerindeki meydan okumaya cevap için bu ziyareti gerçekleştirmektedir. Kaldı ki Sayın Bahçeli'nin her Dersimlinin yüreğinde büyük bir acı olan Dersim 37-38 katliamı ile düşünceleri ortadadır. Dersimliler için Dersim 37-38, Kerbela olayı ile eşdeğerdedir ve Dersim 37-38'i meşru görmek Kerbela'yı meşru görmektir. Bu da hiçbir Alevinin kabul edeceği bir durum değildir."

Ardından da derneğin kararı belirtildi: "Biz Tunceli Cemevi Yönetim Kurulu olarak Sayın Bahçeli'yi gerek ziyaret sebebinin bir meydan okumaya karşılık olması gerekse Dersim'in acı hakikatleri noktasındaki düşünceleri sebebi ile derneğimizde ve derneğimiz bünyesindeki cemevimizde ağırlamak düşüncesinde değiliz. Sayın Bahçeli samimi olarak kimsenin meydan okumasına cevap niteliği taşımayan ve Dersimlilerin 37-38 hassasiyetini dikkate alarak 37-38 ile ilgili söylemiş olduğu sözlerinden ötürü özür dileyerek ancak bu mekanın kapısından içeri girebilecektir." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.