Tüm-iş Der Önce Meslek Öğretiyor, Sonra İş Sahibi Yapıyor

Tüm-iş Der Önce Meslek Öğretiyor, Sonra İş Sahibi Yapıyor

Kayseri Tüm İşçiler Derneği (TÜM-İŞ DER), açtığı kurslarla kursiyerleri önce meslek sahibi yapıyor, ardından da bu kişilerin istihdam edilmesini sağlıyor. Şu ana kadar 72 kursiyerden 35’i işe yerleştirildi.Günümüzde işsizler iş,...

Kayseri Tüm İşçiler Derneği (TÜM-İŞ DER), açtığı kurslarla kursiyerleri önce meslek sahibi yapıyor, ardından da bu kişilerin istihdam edilmesini sağlıyor. Şu ana kadar 72 kursiyerden 35’i işe yerleştirildi.

Günümüzde işsizler iş, işveren ise kalifiye personel bulamamaktan yakınıyor. Kayseri’de faaliyet gösteren TÜM-İŞ DER, istihdam sorununun çözülmesi için önemli adımlar atıyor. Bu kapsamda vasıflı ya da vasıfsız kişilere yönelik meslek edindirme kursları açıyor. Kursiyerlerine Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifika veren dernek, mezunlarının iş bulması için de çalışma yapıyor. Eğitimli işsizler ile işveren arasında köprü vazifesi yapıyor. Şu ana kadar solidworks, temel bilgisayar, autocad ve 10 parmak klavye alanlarında kurs açan dernek, 72 kişiyi meslek sahibi yaptı. Bu kişilerden 35’i de Organize Sanayi Bölgeleri başta olmak üzere çeşitli iş kollarında istihdam edilmeye başlandı. Dernek ayrıca, kursiyerler dışında da iş başvurusunda bulunanların işe yerleştirilmesi konusunda aracı oluyor.

Tüm İşçiler Derneği Genel Sekreteri Enes Aydemir, dernek olarak mühim bir mesele olan istihdamla ilgili işsiz gençlere iş bularak önemli bir problemin çözümüne katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi. Vasıflı veya vasıfsız gençler için ihtiyaca göre kurslar açtıklarını belirten Aydemir, “Ardından başarılı olan kursiyerlerimizin iş bulmaları için işçi ve işveren arasında köprü olmaya çalışıyoruz.” dedi.

DOĞALGAZ ve KATI YAKIT ATEŞLEME KURSU

Tüm İşçiler Derneği, son olarak ihtiyaç duyulan doğalgaz ve kalorifer ateşleme kursu açmaya karar verdi. Yeni kursla ilgili ön kayıtlar başladı. Kurs kapsamında 60 kişinin eğitileceği ve kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifika verileceği belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.