Tükiye'den farklı galibiyet

Tükiye'den farklı galibiyet

A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki beşinci maçında Finlandiya'yı 2-0 mağlup etti.

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda konuk ettiği Finlandiya'yı 2-0 yenen Türkiye, puanını 8'e çıkardı.

Rusya'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası'nın Avrupa elemelerinde Hırvatistan, Ukrayna, İzlanda, Kosova ve Finlandiya ile I Grubu'nda yer alan Türkiye, 5. maçında Finlandiya'yı Antalya'da konuk etti.

Elemelerdeki ilk maçında deplasmanda Hırvatistan ile 1-1, ikinci haftada sahasında Ukrayna ile 2-2 berabere kalan milliler, üçüncü hafta mücadelesinde deplasmanda İzlanda'ya 2-0 yenildi. Gruptaki ilk galibiyetini 4. haftada Antalya'da yapılan maçta Kosova'ya karşı 2-0'lık skorla elde eden ay-yıldızlı ekip, 5. haftada, 1 puanla grup sonuncusu Finlandiya ile karşı karşıya geldi.

Mücadeleye etkili başlayan A Milli Takım, Cenk Tosun'un 9 ve 13. dakikadaki golleriyle 2-0 öne geçti. İlk yarıyı bu skorla önde tamamlayan milliler, ikinci yarıda farkı açamasa da kalesini gole kapatarak, maçtan 2-0 galip ayrıldı.

Bu skorla gruptaki ikinci galibiyetini elde eden ay-yıldızlı ekip, puanını 8'e yükseltti, Finlandiya ise 1 puanda kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, soyunma odasında

Karşılaşmayı Antalya Stadı'nda izleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, maç öncesinde A Milli Takım'ın soyunma odasına indi.

Toplu açılış töreni için Antalya'ya gelen Erdoğan, milli maçı statta takip etti. Müsabaka öncesinde milli takımın soyunma odasına giren Erdoğan, ay-yıldızlı futbolculara başarı diledi.

Maçı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da takip etti.

Cenk Tosun'un 5. golü

Beşiktaş'ın milli futbolcusu Cenk Tosun, A Milli Takım'daki gol sayısını 5'e çıkardı.

Finlandiya karşılaşmasının 9 ve 13. dakikalarında fileleri havalandırarak, ay-yıldızlı ekibi 2-0 öne geçiren Cenk, milli takımdaki 17. maçında 5. golünü kaydetti.

Cenk, daha önce milli formayla Antalya Stadı'nda yapılan ve 2-1 sona eren özel maçta İsveç'e iki, deplasmanda Katar ile oynanan özel karşılaşmada ise 1 kez gol sevinci yaşamıştı.

Millilerin Antalya Stadı uğuru

A Milli Takım, Antalya Stadı'nda yaptığı 5. maçında da yenilgi yüzü görmedi.

Ay-yıldızlı ekip, yapımı 2015'te tamamlanan statta ikisi resmi olmak üzere toplam 5 maça çıktı.

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Antalya Stadı'nda ağırladığı Kosova'yı 2-0'lık skorla geçen milliler, özel maçlarda İsveç'i 2-1, Karadağ'ı 1-0 mağlup ederken, Rusya ile golsüz berabere kaldı. Milliler, Finlandiya'yı da 2-0 mağlup ederek, Antalya Stadı'ndaki yenilmezliğini sürdürdü.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.