Tüik Raporlarına Göre Bonzai Kullanma Yaşı 11’in Altına Düştü

Tüik Raporlarına Göre Bonzai Kullanma Yaşı 11’in Altına Düştü

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) araştırmasına göre, Türkiye’de bonzai kullanımı 11 yaşın altına indi. Araştırmada güvenlik birimlerine getirilen ve bonzai kullandığı tespit edilen çocuklardan 6’sının 11 yaşın altında olduğu...

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) araştırmasına göre, Türkiye’de bonzai kullanımı 11 yaşın altına indi. Araştırmada güvenlik birimlerine getirilen ve bonzai kullandığı tespit edilen çocuklardan 6’sının 11 yaşın altında olduğu belirtildi.

TÜİK’in, uyuşturucu kullanımına ilişkin emniyete yapılan başvurulardan yola çıkarak yaptığı araştırmada, geçen yıl 48 bin 374 çocuğun bağımlılık yapan madde kullanımı nedeniyle güvenlik birimlerine getirildiği belirtildi.

Araştırmada, çocukların 32 bin 849′unun sigara, 4 bin 439′unun esrar, 213′ünün bonzai, 171′inin hap ve 118′inin de eroin kullandığı tespit edildi. Çocukların bir kısmının da ‘uçucu, yapıştırıcı ve çözücü’ tabir edilen maddeler kullandığı kaydedildi.

Türkiye’de bonzai kullanım yaşının ise 11′in altına kadar düştüğü ortaya çıktı. Yaş gruplarına göre yapılan değerlendirildiğinde bonzai kullanan çocukların 165′inin 15-17, 42′sinin 12-14 aralığında, 6′sının ise 11 yaşın altında olduğu kaydedildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.