TÜİK rakamları resmi ancak gerçek değil

TÜİK rakamları resmi ancak gerçek değil

Partisinin İlçe Belediye Başkan Adayları Seçim Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, ülkeyi yönetenlerin hatalarını kabullenmediklerini belirtti.

Partisinin İlçe Belediye Başkan Adayları Seçim Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, ülkeyi yönetenlerin hatalarını kabullenmediklerini belirterek, “Tekebbürle ülkeyi yönetmeye kalkarsanız hiçbir şey yapamazsınız. Dünyada merkez bankalarının faiz oranları yüzde 1,5 civarında olurken Türkiye’de nasıl oluyor da yüzde 24,5’larda oluyor? Öbür taraftan ne yazık ki TÜİK’in rakamları resmi ancak gerçek değil artık” diye konuştu.

YÜZDE 55 KARNINI DOYURAMIYOR

Türkiye’nin eğitim, ekonomi ve dış politikada darmadağın olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, araştırmalara göre nüfusun yüzde 55’inin karnını doyuramadığını vurgulayarak, “Demek ki paylaşmada bir sıkıntı var. Öbür taraftan iç ve dış borç almış başını gidiyor. ‘IMF’ye gitmeyiz’ diyenler, sonunda gittiler kapısını çaldılar IMF’nin. 400 bin tane atama bekleyen öğretmen var. Dış politikada her şeyi eline yüzüne bulaştırdılar. Bir tane İslam ülkesinin derdiyle dertlenmiyorlar. Türkiye, ciddi problemlerle karşı karşıya. Ve bu problemleri çözebilecek tek parti ve teşkilat Saadet Partisi’dir” dedi.

ENFLASYON KONTROL ALTINDA İSE ÇARŞI PAZAR NEDEN YANIYOR?
Havuz medyası her ne kadar algı operasyonları yapsa da her ay işsizliğin arttığının altını çizen Karamollaoğlu, “Resmi rakamlara göre 5 milyona yaklaştı işsiz sayısı” dedi.

“Devletten sosyal yardımlar alan yaklaşık 2 milyon kişi var. Bunlar, yardımlar kesilmesin diye ‘işsizim’ demiyor. Gerçek işsizlik rakamları ne yazık ki daha büyük. ‘Enflasyonu kontrol altına aldık’ diyorlar, peki çarşı pazar niye yanıyor? Ekonominin durumu ne yazık ki hiç iyi değil. Ve bu arkadaşlar çözüm üretemiyorlar.

MECLİS’İN SÖZ SAHİBİ OLDUĞU BİR SİSTEME İHTİYAÇ VAR
İktidarın durumundan memnun olduğu için erken seçimin olacağına ihtimal vermediğini söyleyen Karamollaoğlu, “Biz cumhurbaşkanlığı sistemi, başkanlık sistemine karşı değiliz. Bir ülkenin kaderinin bir kişinin elinde olmasına karşıyız. Meclis’in pasif olmasına karşıyız. Onun için bu rejimin değişmesi lazım. Meclis’in aktif ve söz sahibi olduğu bir sisteme ihtiyaç var” diyerek, mevcut sistemin sürdürülebilirliğinin olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.