TSK’nın üvey evladı değiliz

TSK’nın üvey evladı değiliz

Sivil Memurlar Sendikası Konya İl Başkanı Ümit Karaca, “TSK’da görevli devlet memurları bu kurumun taşeronu, üvey evladı değildir. Aile ve aidiyet duygusunun artık bizlere hissettirilmesini istiyoruz” dedi.

Bizler Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) tüm mesai arkadaşlarımız ile omuz omuza mesai yapmaktan gurur duyduklarını belirten Sivil Memurlar Sendikası (SİME-Sen) Konya İl Başkanı Ümit Karaca, “Son yapılan düzenleme ile tüm subay, astsubay ve uzman erbaşların maaşlarına 400 TL tutarında zam yapılırken aynı kurumun personeli olan devlet memurlarına bu zam çok görülerek kapsam dışında tutulmuştur” diye konuştu.

ZAM YAPILMAMASI DIŞLANDIĞIMIZ HİSSİ YARATTTI

TSK’da görevli devlet memurlarının bu kurumun taşeronu, üvey evladı olmadığını aktaran Karaca, “Halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 232. ve 233. maddeleri sadece bizleri diğer kamu kurumlarında görevli tüm devlet memurlarından ayıran bir pranga maddesi olup halen TSK Disiplin Kurulu’na tabi olarak görev yapmaktayız. Ancak özlük haklarımızda iyileştirme adı altında hiçbir adım atılmamaktadır. Son yapılan astsubay, subay ve uzman erbaşlara yapılan zammın bizlere yansıtılmaması kurumdan dışlandığımız hissi yaratmış, moral ve motivasyonumuzu alt üst etmiştir” şeklinde konuştu.

İVEDİ DÜZENLEMELERE GİDİLMELİ

Kurumumuzun artık seslerini duymasını istediklerini kaydeden Karaca, Şunları söyledi: “TSK’da çalışan asker şahıs personelin özlük haklarında yapılan iyileştirmeler bizi kesinlikle rahatsız etmemiş bilakis mutlu etmiştir ancak aynı kurumda görev yapan bizlerin bu iyileştirmede yok sayılması ve her iyileştirmede yok sayılması bizleri derinden yaralamış ve üzmüştür. Kurumumuzun artık bizim sesimizi duymasını, yapılan tüm iyileştirmelerden kapsam dışında tutmaktan vazgeçmesini umut ediyoruz. Her defasında dile getirdiğimiz aile ve aidiyet duygusunun artık bizlere hissettirilmesini istiyoruz. Şuan Türkiye’de görev yapan tüm meslektaşlarımız bu konu ile ilgili rahatsızlıkları had safhaya çıktığının bilinmesi ve moral/motivasyonumuzu artırıcı, kurumumuzda varlığımızın hissettirildiği ivedi düzenlemelere gidilmesini talep ediyoruz.”

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.