TRT'nin yeni genel müdürü Şenol Göka oldu

TRT'nin yeni genel müdürü Şenol Göka oldu

İbrahim Şahin'in Samsun Valisi olmasıyla boşalan TRT Genel Müdürlüğü koltuğuna Şenol Göka oturdu.

İbrahim Şahin'den boşalan TRT Genel Müdürlüğü koltuğuna Şenol Göka oturdu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile perşembe günü yaptığı görüşmenin ardından izne ayrılan ve izin dönüşü geçerli olmak üzere istifasını da veren İbrahim Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile Samsun Valisi olarak görevlendirilmişti.

TRT'de İbrahim Şahin'in koltuğuna oturacak o isim sonıunda belirlendi. Yeni TRT Genel Müdürü olarak kulislerde; Genel Müdür Yardımcıları Şenol Göka, İbrahim Eren ile TRT haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör'ün adı öne çıkıyordu.

O isimlerden doğal olarak sadece biri TRT Genel Müdürü olabilecek. Gazeteciler.com TRT'nin başına gelecek ismi açıklıyor:

Halen, TRT'de İdari Hizmetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Şenol Göka, TRT Genel Müdürü olarak belirlendi.

PEKİ KİMDİR ŞENOL GÖKA?

1979 yılıdna Denizli Lisesi'nden mezun olan ve Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon bölümü mezunu olan Şenol Göka 1986 yılından beri TRT'de görev yapıyor.

1411047617-basliksiz-1.jpg

28 haziran 2014 tarihi itibari ile TRT Genel Müdür yardımcılığı görevine atanmıştı. Göka daha önce TRT Radyo Dairesi başkanlığı görevinde bulunmuş ve bir çok başarılı projeye imza atmıştı. Göka'nın "İnsan ve Mekan – Bir Bütünün İki Farklı Görüntüsü","Her Halde İnsan","Radyo Olmalı" ve "Siyaset, Medya ve Zihnime Yansımalar" isimli 4 kitabı bulunuyor.

ÜLKÜCÜ KÖKENLİ BÜROKRAT

Bir zamanlar Yeni Şafak gazetesinde de yazan psikiyatr Dr. Erol Göka'nın kardeşi olan Şenol Göka, ülkücü kökenli bir isim. Kulislerde TRT'nin başına geçmesini sağlayan desteğin ise Göka'nın eşinin AK Parti kadın kolları içinde önemli bir konumda olmasına bağlanıyor.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Yasaya göre RTÜK, TRT Genel Müdürlüğü için bireysel ve aday gösterilenlerden oluşan başvurular arasından üç isim seçiyor. Bu üç isim Bakanlar Kurulu tarafından değerlendiriliyor ve Bakanlar Kurulu'nun seçtiği kişi Cumhurbaşkanı tarafından onanarak atanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.