Trt'nin Yayından Kaldırdığı Belgesel, Meclis Gündemine Taşındı

Trt'nin Yayından Kaldırdığı Belgesel, Meclis Gündemine Taşındı

TRT Belgesel kanalı, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun da yer aldığı ve sadece bir bölümü yayınlanan belgeseli 'program yoğunluğu var' gerekçesiyle yayından kaldırdı. 'Kutsal Su Zemzem-Zübeyde Su Yolu' isimli belgesel 7 bölüm...

TRT Belgesel kanalı, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun da yer aldığı ve sadece bir bölümü yayınlanan belgeseli 'program yoğunluğu var' gerekçesiyle yayından kaldırdı. 'Kutsal Su Zemzem-Zübeyde Su Yolu' isimli belgesel 7 bölüm çekilmişti.

TRT'nin kaldırdığı belgesel, Meclis gündemine taşındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

'Kutsal Su Zemzem-Zübeyde Su Yolu' adlı belgesel eserin 2010 yılında 7 bölüm olarak çekilip tamamlandığını dile getiren Tanrıkulu, "Bu eser TRT’de Ramazan ayı münasebetiyle Temmuz’un ilk haftası yayına girmiştir. Belgeselde şimdi cumhurbaşkanı adayı olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ile röportaj bulunmaktadır. Kutsal Su Zemzem - Zübeyde Su Yolu adlı belgesel ilk bölümü yayınlandıktan sonra TRT tarafından yayından kaldırılmıştır." dedi.

Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"Temmuz ayının ilk haftası yayına giren Kutsal Su Zemzem - Zübeyde Su Yolu adlı belgeselin yayından kaldırıldığı iddiası doğru mudur?

Eğer doğru ise gerçek gerekçesi nedir?

Yayın planına alınan üstelik bir bölümü yayınlanan programın ‘yoğunluk’ gerekçesiyle kaldırılmasının gerçekçi olmadığını kamuoyuna nasıl izah edilebilir?

Belgeselin yayından kaldırılmasının gerekçesi belgeselde Cumhurbaşkanı adaylığı öncesindeki çalışmaları nedeniyle yer almış olan Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun da yer alması mıdır?

Eğer bu iddia doğru ise, bu davranışı tarafsız yayıncılık anlayışına uygun buluyor musunuz?

TRT Belgesel Kanal Koordinatörü Adnan Süer’in açıkladığı üzere eğer Kutsal Su Zemzem - Zübeyde Su Yolu adlı belgesel, programlarda yoğunluk nedeniyle yayından kaldırıldıysa o halde TRT’nin son 5 yılda programlarda yoğunluk nedeniyle yayından kaldırdığı başka belgeseller de bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa bu belgeseller hangileridir?

TRT’ye son bir yılda RTÜK tarafından verilen cezalar nelerdir?

TRT’ için son 10 yılda yurttaşlardan kesilen katkıların toplam tutarı ne kadardır?

İktidarınız döneminde TRT’ye RTÜK tarafından taraflı yayıncılık nedeniyle kaç kez uyarı cezası verilmiştir?" CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.