Troy De Vries krallığı kaçırdı

Troy De Vries krallığı kaçırdı

Torku Konyaspor’un sayı kralı Troy De Vries yaşadığı sakatlık sonrası normal sezonun sayı krallığını NSK Eskişehir Basket oyuncusu Matt Walsh’a kaptırdı

Türkiye Basketbol Liginde mücadele eden Torku Konyaspor’un başarılı oyuncusu Troy De Vries yaşadığı sakatlık sonrası sayı krallığını kaçırdı.   Yeşil-beyazlı ekibin İlk yarıda NSK Eskişehir Basket ile oynadığı maçta sakatlanan Troy De Vries uzun süren tedavi süreci nedeniyle 6 maç takımdaki yerini alamadı. Takımın hücumdaki en önemli silahı olan Troy De Vries ilk 9 hafta sonunda ligin “Sayı Kralı” olarak performansı ile tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

24 maçta forma giyerek 17 sayı ortalaması ile sezonu noktalayan Troy De Vries “Sayı Liderliği” kategorisinde normal sezonu NSK Eskişehir Basket takımının oyuncusu Matt Walsh’un ardından ikinci sırada noktaladı.

WİLLİAMS BLOK KRALLIĞINI KAPTIRMADI

Yapılan doping kontrolünde  yasaklı madde kullandığı ortaya çıkan Sean Willams Torku Konyaspor’un  savunmasında geçilmez bir duvar görevi yapıyordu. Oyuncu  ceza alarak sezonun son maçlarında forma giymemesine rağmen blok krallığını kimseye kaptırmadı. Ancak yaşanan yasaklı madde olayı başarılı oyuncunun Torku Konyaspor macerasını sonlandırmasına neden oldu.

Ribaund ve Blok Liderliğinde 15 maç sonunda sürekli ilk 3 sıra içinde yer alan Sean Williams ayrıca  TBL All-Star 2015 organizasyonunda Asya Karması’nda yer alırken, smaç yarışmasına da katılarak Torku Konyaspor’u bu üst düzey organizasyonda temsil etti.

WARRİCK VE BREMER TAKIMA KATILDI   

Sezona oyun kurucu Joshua Mayo’ile başlayan ancak daha sonra oyuncunun Türkiye’ye girişte yaşadığı sorun neticesinde Torku Konyaspor için Mayo defteri kapamıştı. Bu olayın ardından ligin ikinci yarısı oldukça sancılı başladı. Oynadığı 15 maçta 16.33 sayı 4.73 asist ortalamaları tutturan, etkili ve takımın oyun sistemine alışmış bir oyun kurucunun yokluğu büyük bir eksikliği de beraberinde getirdi. Teknik kadronun transfer çalışmaları sonrasında ilk olarak Çin Ligi’nde forma giyen NBA patentli Hakim Warrick ile anlaşma sağlandı ve Amerikalı oyuncu ligin ikinci yarısının ilk maçında takımdaki yerini aldı. 5 Ocak’ta gerçekleşen bu transferin ardından 30 Ocak’ta da Paok’ta forma giyen ve daha önce Fenerbahçe Ülker ve Royal Halı Gaziantep takımlarında yer alan Ernest Bremer kadroya dahil edildi. Jason Boone ise takımdan ayrılan diğer bir isim oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.