Triatlon Avrupa Kupası 2-3 Ağustos'ta İstanbul'da

Triatlon Avrupa Kupası 2-3 Ağustos'ta İstanbul'da

Bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan Triatlon Avrupa Kupası Dragos Sahil Kartal'da gerçekleşiyor. Yerli ve yabancı bir çok triatletin yarışacağı bu seneki organizasyonda yaş grupları da yarışma fırsatı yakalıyor. 'Yüz, Sür, Koş' Triatlon...

Bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan Triatlon Avrupa Kupası Dragos Sahil Kartal'da gerçekleşiyor. Yerli ve yabancı bir çok triatletin yarışacağı bu seneki organizasyonda yaş grupları da yarışma fırsatı yakalıyor.

'Yüz, Sür, Koş' Triatlon Avrupa Kupası 2-3 Ağustos'ta İstanbul'da yapılacak. Triatlon İstanbul 2014'te ulusal yaş grupları da yarışıyor.

Triatlon İstanbul 2014, Avrupa Kupası 2-3 Ağustos tarihlerinde Kartal Dragos Sahili'nde gerçekleşecek. Yarış, Uluslararası Triatlon Birliği'nin (ITU) takviminde yer alan ve Avrupa Kupası'nın bir ayağı olan elit erkekler ve bayanlardaki kategorilerinde gerçekleşecek.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen organizasyona olan yoğun ilgi ve katılım sonucunda, 3 Ağustos'taki yarışlara Ulusal Yaş Grupları'nda da katılım gerçekleştirilebilecek. Avrupa Kupası'nın bir ayağı olan Triatlon İstanbul 2014 yarışları Kartal Dragos Sahili'nde 2000 metrekarenin üzerinde bir alana kurulacak yarış parkuru ile 3 branş için de izleyenlere rahat seyir keyfi sunacak.

Yarış alanında kurulacak led ekranlardan canlı olarak da takip edilecek olan organizasyona, İstanbul'a yakışır bir ev sahipliği için tüm hazırlıkların da devam ettiği, çalışmaların da sonuna gelindiği belirtildi.

Yurt dışında da ilgi gören Avrupa Kupası'nın katılım kotası dolmaya devam ediyor. Şu ana kadar, olimpik erkek kategoride 40 sporcu, bayanlarda ise 25 sporcu kayıt yaptırdı. Triatlon İstanbul 2014'e Ulusal Yaş Grupları kategorisinde 200, Avrupa Kupası elit kategorisinde de 90'a yakın triatletin katılımı bekleniyor.

2014 İSTANBUL ETU TRİATLON AVRUPA KUPASI

2 Ağustos parkurları tanıma ve teknik toplantıların ardından, 3 Ağustos'ta Dragos Sahili Kartal'da gerçekleşecek yarış, olimpik kategoride gerçekleştirilecek. Olimpik kategoride yarışacak triatletler 1,5 km yüzme - 40 km bisiklet – 10 km koşu parkurunu tamamlayacak.

Bu sene İstanbul'un 3. kez ev sahibi olacağı etkinliğe, Ulusal Yaş Grupları'ndaki triatletlerin de katılımı sağlanıyor. Tüm triatlon meraklıları, yaş grupları kategorisinde yarışma imkanı bulacak.

Elit kategori Mesafeler;

Yüzme: Toplam 1.5 km ( 750m x 2 tur)

Bisiklet: Toplam 40 km ( 5km x8 tur)

Koşu: Toplam 10km ( 2.5km x 4 tur)

Yaş grupları Mesafeler;

Yüzme: Toplam 0.75 km ( 750m x 1 tur)

Bisiklet: Toplam 20 km ( 5km x4 tur)

Koşu: Toplam 5km ( 2.5km x 2 tur)

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.