Tren Rayları Üzerinde ‘özelleştirme’ Protestosu

Tren Rayları Üzerinde ‘özelleştirme’ Protestosu

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), demiryollarının özelleştirilmesini rayların üzerinde yürüyerek protesto etti. KESK’e bağlı BTS üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın (TCDD) özelleştirilmesini...

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), demiryollarının özelleştirilmesini rayların üzerinde yürüyerek protesto etti.

KESK’e bağlı BTS üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın (TCDD) özelleştirilmesini protesto için Ankara Gar’da buluştu. Rayların üzerine çıkan sendika üyeleri, ‘Demiryollarının özelleştirilme uygulamasına karşı yürüyoruz’ pankartı açtı. Bir süre raylarda yürüyen sendika üyeleri daha sonra kortej oluşturdu. Grup, sloganlar eşliğinde TCDD Genel Müdürlüğü’ne yürüdü. Polisle eylemciler arasında basın açıklamasının yapılacağı yer konusunda kısa süreli tartışma yaşandı.

Demiryollarının özelleştirilmesine tepki gösteren sendika üyeleri bir süre burada oturma eylemi yaptı. Genel müdürlük yetkilileriyle görüşen sendika üyeleri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.