Sabit Horasan

Sabit Horasan

Transfer yapılmalı mı?

Transfer yapılmalı mı?

Çekişmeli, mücadelenin üst düzeyde olduğu bir ilk yarı geride kaldı.
Kaliteli mi? derseniz hayır. Kalitenin üst düzeyde olduğunu söyleyemeyiz. İlk yarı puan sıralamasına baktığımız zaman bunu görebiliriz. Hatta takımların kadro yapılanması da bunun ayrı bir göstergesi.  
Bitme noktasına gelen, ekonomik olarak dibe vuran Türk futbolunda ligin ilk yarısında doğal olarak büyük sürprizler yaşandı.
Örneğin: Galatasaray’ın çok iyi kadrosuna rağmen devreyi lider bitirememesi, Beşiktaş’ın iyi yönetilememesi sonucu ilk 3 takım arasına girememesi. En büyük hayal kırıklığını da yeni yönetim ve teknik kadro ile sezona başlayan ve bir çok transfere imza atan Fenerbahçe’nin devreyi düşme hattında kapatması oldu. Kadro yapılanması olarak iyi bir görüntü veren Başakşehir ile Kasımpaşa’nın, Malatyaspor’un da uyumlu bir takım görüntüsüyle, bununla birlikte birazda şansıyla  zirvede yer alması gibi. Trabzonspor ise, Konyalı teknik direktör ile yıllar sonra devreyi ikinci sırada bitirerek şampiyonluk umutlarını artırdı.
Geçen sezon sıkıntılı bir lig geçiren ve düşme tehlikesini son haftalarda atlatabilen Atiker Konyaspor, yeni yönetimiyle bu sezon daha iyi bir sınav verdi diyebiliriz ligin ilk yarısında.
Her ne kadar sezona yanlış teknik adamla başlansa da yönetim sonradan bu yanlıştan dönerek takımın başına Aykut Kocaman’ı getirerek futbolseverlerin gönlünü aldı.
Kartallar, ligin ilk bölümünü 25 puanla 8. sırada bitirerek rahatladı. Puan daha da fazla olabilirdi. Beklenmedik puan kayıpları oldu. Konyaspor bugün, ilk 5 takım arasına girmeliydi.
İlk devre sona erdi.
Sırada ikinci yarı var.
Umarım bu yarıda istenilen olur ve Atiker Konyaspor kendisine daha üst sıralarda yer bulur.
Bu Konyaspor’a gönül veren tüm Konyalıların ortak beklentisidir.
***
Süper ligde ilk yarının bitiminden sonra gözler bu kez ara transfere çevrildi.
Ocak ayı sonuna kadar devam edecek ara transferde takımlar kadrolarını yeni oyuncularla güçlendirme yoluna gidecekler.
Bunların başında da Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve düşme hattındaki takımlar gelmekte.
Hatta, lider Başakşehir transfere başladı bile.
Bu değirmenin suyu nereden geliyor anlamak zor. Arda’nın transferinde iddia edildiği gibi Toki mi, Halk Ekmek mi? sponsor oldu, bilemiyoruz. Buna bir açıklık getirilmeli. Görüldüğü gibi Başakşehir’in şampiyon yapılması için düğmeye basıldı.
Atiker Konyaspor yönetim kurulunun aldığı karara göre, kadroda bulunan ve beklenileni veremeyen bazı futbolcuların gönderilmesi halinde bir veya iki transfer yapılabileceği ileri sürüldü.
Yerinde bir karar. Şayet, futbolcu gönderilmeyecekse kulübü yeni bir krize sokmaya gerek yok.
Geçen yıl ara transferde yaşanılanları unutmadık. Gereksiz yere yapılan transferlerle kulüp borç batağına sürüklendi, yönetici ve teknik adamların hataları sonucu. Oysa bir orta saha ve bir forvet oyuncusu alınması yeterli olacaktı.  
O nedenle, mevcut kadroda ki bazı futbolcular gönderilirse bir sağ stoper ve bir sol kanat oyuncusu transfer edilmeli. Hatta, transfer yapılmasa bile kadroda oynama şansı bulamayan bazı futbolcular gönderilmeli ki tecrübe kazansınlar.
Ama, yönetim kurulu, borçlanmama adına transferi sezon sonuna bırakırsa o zaman da saygı duyulmalı ve yönetimin yanında olunmalı.
Çünkü, mevcut kadro ligi çıkartabilecek güce sahip. Sakat futbolcuların da dönmesiyle takımın gücü biraz daha artacak. O zaman teknik adamlarda rahatlayacaklar.
Transferde karar yönetimin ve teknik adamların. Onlara destek olmaktan başka diyecek bir sözümüz olamaz/olmamalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR