Tramvay seferleri her gün aksıyor

Tramvay seferleri her gün aksıyor

Alaaddin-Kampüs hattı arası sefer yapan tramvaylar, yolcuları çileden çıkarıyor. Seferler gün içerisinde yaşanan kazalar ve aksaklıklar nedeniyle sıklıkla kesiliyor.

Yolcular, yaşadıkları sıkıntının bir an önce çözüme kavuşmasını, kazalara karşı yetkililerin önlem almasını istiyor. Konya'nın tramvay sorunu bitmek bilmiyor. Tramvay hattında yaşanan kazalar, bu kazalar sonucunda meydana gelen sefer aksamaları, bazı tramvay durağında üst geçitlerin bulunmaması yolcuları mağdur ediyor. Önceki gün tramvayın otogar kavşağında üç tekerlekli bir motora ve dün de bir durak önünde kız çocuğuna çarpması olayın ciddiyetinin boyutunu gösteriyor. Her kaza sonrası tramvay seferleri saatlerce aksıyor. Yolcular dakikalarca mağduriyetin giderilmesi için bekliyor. Özellikle öğrencilerin ağırlıklı olarak kullandığı Sancak Tramvay Durağı, tehlikenin adresi olarak biliniyor. Sabahın erken saatlerinde tramvayla okula gelen öğrenciler, tramvay hattı üzerinden karşı şeride geçmek zorunda kalıyor. Çoğu zaman çift yönlü tramvay hattı arasında kalıyor. Bu da kazalara davetiye çıkarıyor.

YAYALAR TEHLİKE YAŞIYOR

Konu ile ilgili sıkıntılarını dile getiren bir yolcu, ulaşım konusunda eziyet içinde olduğunu söyleyerek, “Güne tramvay kabusu ile uyanıyoruz. Dakikası dakikasını tutmuyor. Yaşanan kazalar sebebiyle işimize geç kalıyoruz. Bizim gördüklerimizi yetkililer görmüyor mu? Sancak Tramvay Durağına neredeyse binlerce öğrenci geliyor. Bunların can güvenliği yok. O durakta bir üst geçit yok. Öğrenciler, çift yönlü tramvay hattı üzerinden karşıdan karşıya geçiyor. Bazen tramvayın geldiğini gören bile olmuyor. İnsan canı bu kadar ucuz olamaz”  dedi. “Yeni tramvayların oturma planı da kötü, yolculuk süresi de uzun” diyen bir vatandaş da şunları kaydetti: “Tramvay, duraklarda çok bekliyor. Bazı Vatmanlar o kadar kötü tramvay kullanıyor ki, büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Vatman'ın yaptığı ani frenlerle düşenler oluyor. Yayaların bir kısmı da çok bilinçsiz. Tramvayın geldiğini gördüğü halde rahatını bozmadan tramvayın önünden geçiyor. Konya'nın tramvay rezaleti bitmez. Metro yapılacak denildi. Bizi bu eziyetten kurtarmak için yetkililer, daha azimli olsun. Vatandaşın canı gidiyor, kimsenin umurunda değil.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum