"Traktör satışlarında bu yıl da rekor bekleniyor"

"Traktör satışlarında bu yıl da rekor bekleniyor"

Sanko Holding'in tarım makinaları sektöründeki yatırımı Başak Traktör'ün Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirilen yeni ürünleri, Konya Tarım Fuarı'nda tanıtıldı.

Başak Traktör Satış ve Pazarlama Direktörü Gökhan Bayramoğlu, Türkiye'de geçen yıl 70 bin traktör satıldığını ve bu rakamın ülke tarihindeki en büyük traktör satış rakamı olduğunu belirterek, "İnşallah bu sene bu rakamların da üzerinde satış yapılması bekleniyor." dedi.

Sanko Holding'in tarım makinaları sektöründeki yatırımı Başak Traktör'ün Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirilen yeni ürünleri, Konya Tarım Fuarı'nda tanıtıldı.

Bayramoğlu, TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki fuarda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başak Traktör'ü 2012 yılında satın aldıklarında fabrikanın sadece iki ana modelinin olduğunu, bugün ise 70'e yakın modelin üretimini yaptıklarını söyledi. 

Her geçen gün hem model sayısını artırdıklarını hem de hedeflerini büyüttüklerini dile getiren Bayramoğlu, geçen yıl 4 bin civarında traktör ürettiklerini, bu yıla ilişkin hedeflerinin ise bu rakamı 5 binin üzerine çıkarmak olduğunu ifade etti.

Bayramoğlu, Başak Traktör'ün tamamen yerli sermayeli bir kuruluş olduğuna işaret ederek, "Traktörlerimizden belirli modellerimizin motor dahil her şeyi yerli. Takdir edersiniz ki Türkiye'de üretilmeyen bazı ürünler de var. Bunlar mecburen yurt dışından satın alınıyor, ama önemli olan burada yerli sermaye olması. Yani bizim bir yabancı ortağımız yok. Biz Türkiye'ye yüzde yüz yerli ürün ve yerli sermayeyle hizmet ediyoruz." diye konuştu. 

Bayramoğlu, son 10 yıldır traktör satışlarının ülke genelinde çok iyi gittiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Geçmişte 3-4 yıl aradan sonra hep bir kriz dönemi olurdu. Türkiye artık bu kriz dönemlerini başta tarım sektöründe olmak üzere hiçbir yerde yaşamıyor. Bu sene hem Konya'daki fuardan hem de genel olarak durumdan çok umutluyuz. Türkiye'nin her yerinde beklenen yağışlar geldi. Allah'a şükür bu sene her şey çok iyi durumda. Türkiye iç pazarında geçen yıl 70 bin traktör satıldı. Bu, Türkiye tarihinin en büyük traktör satışıdır. İnşallah bu sene bu rakamların da üzerinde satış yapılması bekleniyor. Önümüz açık. Profesyonel tarıma geçiyoruz, buna yönelik ekipmanlarımız ve traktörlerimiz de gelişiyor, çok umutluyuz."

- Türk işçilerin ürettiği iki yeni ürün Konya'da tanıtılıyor

Bayramoğlu, Türkiye'nin ilk 24x24 şanzımanlı 100 ve 110 HP'lik traktörlerinin tanıtımını ilk olarak bu fuarda yaptıklarını bildirdi. Bayramoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 100 ve 110 HP segmenti büyüyen bir segment. Traktörlerin beygir gücü ortalaması 10 yıl öncesinde 50-60 HP'lerdeyken bugün 70 HP'nin üzerine çıktı. Bu beygir güçleri yakın gelecekte 80-90'lara ve 100-110'lara çıkacak. Tarımsal üretimde verimlilik ileri teknoloji kullanımından geçiyor. Biz de bugünden oralara hazırlık olsun diye profesyonel çiftçiliğe hitap edebilecek iki yeni ürün yaptık. Konya Tarım Fuarı’nın bizim için ayrı bir önemi var. Başak Traktör ailesinin iki yeni ürününü burada ilk kez tanıtıyor ve çiftçilerimizle buluşturuyoruz. Başak Traktör tesislerinde Türk işçisinin emeğiyle üretilen her iki ürünümüz de ileri teknolojinin tüm özellikleriyle en iyi şekilde donatılmış durumda. Sanko olarak yaptığımız yatırımlarla üretilen yeni 100 ve 110 HP’lik traktörlerimiz çiftçimizin gücüne güç katacak. İleri teknolojiyle segment ihtiyaçlarına uygun olarak ürettiğimiz, 24x24 şanzıman, hava kompresörü, hidrolik orta kol, üç hızlı kuyruk mili, harici hidrolik kumandaları, elektro hidrolik 4WD kumanda, elektro hidrolik diferansiyel kilidi, sekiz adet hidrolik çıkış, opsiyonel led barlar, geri görüş kamerası ve 4 bin 500 kilogram kaldırma kapasitesi, yolcu koltuklu yeni kabinimizi çiftçilerimizin hizmetine sunmaktan gurur duyuyoruz. Ar-Ge merkezimizin yeni projeleriyle yeni modellerimizi çiftçilerimizin beğenisine sunmaya devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.