Trafik Şube Müdürlüğü denetimleri arttırdı

Trafik Şube Müdürlüğü denetimleri arttırdı

Konya Trafik Şube Müdürlüğü, denetimleri sıklaştırdı. Şehrin bir çok noktasında bekleyen trafik polisleri özellikle minibüslere göz açtırmıyor.

Trafiğin yoğun olduğu yerlerin dışında bazı ara sokaklarda bile denetim yapan trafik polislerini görmek mümkün. Minibüs şoförleri ise cezalara isyan ediyor. Denetimlerini sadece minibüs şoförlerine yönelik yapıldığını iddia eden şoförler, trafikte adalet istiyor. Özellikle sabah ve iş çıkış saatlerinde denetimleri arttıran trafik ekipleri ise ayakta iki kişi bile görse ceza yazıyor.

Kampüs-Aleaddin seferi yapan dolmuş güzergahı üzerinde bir çok noktada trafik polisi denetim yapıyor. Kampüs-Aleaddin seferi güzergahında denetimin daha fazla olmasının sebebi ise, Otogar sonrasında tramvayların çalışmaması. Sadece Kampüs- Aleaddin güzergahı değil, bir çok ara sokakta denetim sürüyor. Lalebahçe-Kozağaç seferi yapar bir dolmuş şoförü, ise trafik ekiplerinin denetimine takıldı. Ayakta sadece 2 yolcu taşıdığı için ceza yediğini belirten dolmuş şoförü, "Denetimin tüm sürücülere yapılması gerekiyor. Ben sadece iki tane yolcu aldım diye haftalık kazancım kadar ceza yedim. Ceza yememin sebebi ise ayakta yolculuk edilmesinin tehlikeli olduğu söyleniyor. Tamam, madem tehlikeli neden belediye otobüsleri tıklım tıklım gidiyor? Eğer dolmuşta ayakta seyahat etmek tehlikesi ise belediye otobüslerinde de ayakta seyahat etmek tehlikelidir. Trafikte adalet istiyoruz. Cezalar son bulsun gibi bir derdimiz yok. Hatamız neyse öderiz, ancak çifte standart ortadan kalksın" dedi.

BERKHAN PARLAK - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum