Hâlid Şen

Hâlid Şen

Trafiğe yetkililerin duyarsızlığı?!

Trafiğe yetkililerin duyarsızlığı?!

Dün ajanslara düşen bir haber; “Evine ekmek götürürken trafik kazasında öldü. Şahsa çarpan sürücüyü polis arıyor”. Önceki günlerde de benzer haberlere şahit olduk. Hatta Gazeteci Nevin Çalışkan da yaşamını aynı şekilde yitirdi. Çarpan sürücü kaçtı…

**

Artık yaya veya bisikletli olarak trafik içerisinde bulunmanız durumunda bir sürücü gelip çarpabilir, ardından da hayvana yapılmayacak bir muameleyi size yaparak olay yerinden kaçabilir. Artık adet haline geldi bu kaçmalar…  Direksiyona geçince canavarlaşıyor muyuz ne?

**

Gazetemizin bulunduğu Sultanşah Caddesi’nde her gün trafikte yaşanan gerginliğe şahit oluyoruz. Kırmızı ışık yandığını göre göre yapılan aşırı hız, birbirini solama hevesi bu dar denilebilecek caddede bile yapılıyor. Neredeyse her saat kavgalar eksik olmuyor.

**

Saygı değerine sahip olamayan sürücüler, dörtlülerini yaktıkları zaman, iki şeritlik yolun bir şeridini kapatma hakkına sahip olduklarını düşünüyorlar. Bir araç yüzünden araç kuyruğu iki katına çıkıveriyor. Bu duruma geçtiğimiz günlerde Anıt-Form istikametindeki yolda şahit olmuştum. Form’daki ışıklara yakın noktada park etmiş 3-4 araç yüzünden tüm yol tek sıraya dizilmiş. Kuyruk Tiyatro’nun önüne kadar uzanıyordu.

**

Emniyet Teşkilatı’nın ve Belediye yetkililerinin bu konuda yapılan uyarıları görmezden geldiğini ve sorunun çözümü için bir adım atmadığını görüyoruz. Pek çok noktada aynı sıkıntılar yaşanıyor ama çözüm sunulmuyor.

**

Alaaddin’de yıkılan Ordu Evi karşısındaki otobüs duraklarına park eden otomobiller yüzünden Alaaddin trafiğinin aksadığını ve büyük bir sorun teşkil ettiğini ve çözüm olarak EDS gibi bir sistemin kurulabileceğini yazmıştık. Ekim ayında yazmışız hala orada aynı sorun yaşanıyor.

**

Polis ekiplerinin ceza yazılmayacak yerde pusular kurup vatandaşı mağdur etmesine gerek yok. Şehrin göbeğinde hayati önemli caddelerde yukarıda saydığımız ihlallere izin vermezse, trafik için daha iyi işler yapmış olacaklar.      

 

YENİ TEDES NOKTALARI

İlk olarak İstanbul Yolu ve Beyşehir Caddesi’ne kurulan TEDES’ler başta alışılmakta zorlanılsa da sürücülerin hızlarını düşürmelerinde büyük faydası oldu. Kaza oranları düştü. Şimdi uzun süredir neden yapılmadığı düşünülen Ankara Yolu’na, İstanbul Yolu’na (Kampüs sonrası) ve Karaman Yolu’na TEDES koridorları oluşturulacak. Yapılacak yerlerde de kaza oranlarını düşüreceği olağan gözüküyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR