Trafiğe köprülü kavşak neşteri

Trafiğe köprülü kavşak neşteri

Şehrin ana arterlerinin kesiştiği kavşaklarda oluşan trafik yoğunluğuna Büyükşehir Belediyesi neşter vurmaya hazırlanıyor. İstanbul Caddesi, Ankara Caddesi ve Beyşehir Çevre Yolu Caddesi’nde 5 noktaya köprülü kavşak yapılacak

Konya'da, pek çok noktada artan araç trafiği ve yoğunluğu uzun süredir kamuoyu tarafından eleştiriliyordu. Okulların da açılması ile birlikte sabah ve akşam saatlerinde İstanbul Caddesi, Ankara Caddesi, Beyşehir Caddesi, Fetih Caddesi, Ahmet Özcan Caddesi gibi şehrin ana arterlerinde trafik çekilmez bir hale geliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yaşanan sıkıntılar sonrası önemli bazı noktalarda köprülü kavşak yapımı çalışmalarına başladığı öğrenildi. Bu kapsamda inşaası planlanan 5 adet köprülü kavşak projesi için etüd proje ihalesi yapıldı.

ETÜD PROJESİ OCAK AYINDA TAMAMLANACAK

Etüd proje ihalesi yapılan ve 2018 yılında yapımına başlanması beklenen köprülü kavşakların yerleri ise şu şekilde: “Beyşehir Çevre Yolu - Fatih Caddesi Kesişimi, Beyşehir Çevre Yolu -Şefikcan Caddesi Kesişimi, Yeni İstanbul Caddesi - Elmalı Hamdi Caddesi Kesişimi (Türmak Kavşağı), Ankara Caddesi - Belh Caddesi Kesişimi (Belh Kavşağı), Ankara Caddesi - 10437 Sokak Kesişimi (Galericiler Kavşağı).” 5 adet hemzemin kavşağın Köprülü Kavşak olarak düzenlenmesine ait tüm uygulama projelerinin yapımı ile ilgili ihale yapılarak 4 Ekim 2017 tarihinde sözleşme imzalandı. Etüd proje bedeli ise ihale ile 360 bin TL olarak belirlendi. Proje yapımlarının sözleşme tarihinden itibaren 90 günde (10.01.2018 tarihine kadar), tamamlanması planlanıyor.

ZAFER SANAYİ KAVŞAĞI NE OLACAK?

Yapılması planlanan köprülü kavşaklar olumlu bir tepki alırken diğer bölgelerde yaşanan trafik yoğunluğuna da önlem alınması bekleniyor.  Yeni İstanbul Caddesi - Elmalı Hamdi Caddesi Kesişimi’ne (Türmak Kavşağı) yapılması planlanan köprülü kavşak ile bölgedeki trafik sıkışıklığının çözümü için önemli bir adım atılırken İstanbul Caddesi, Zafer Sanayi girişinde bulunan kavşakta oluşan yoğunluk ve buraya köprülü kavşağın yapılmasının planlanmaması endişe uyandırıyor. Kavşak kapatılmadığı veya başka bir çözüm bulunmadığı takdirde Yeni İstanbul Caddesi Kampüs istikametinde ilerleyen araçlar kavşaktaki trafik ışıkları nedeni ile uzun süre beklemek zorunda kalıyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İşte 5 köprülü kavşağın yapılması planlanan kavşaklar:

4-1beysehir-cevre-yolu---fatih-caddesi.png

(Beyşehir Çevre Yolu - Fatih Caddesi Kesişimi)

4-2beysehir-cevre-yolu--sefikcan--caddesi.png

(Beyşehir Çevre Yolu -Şefikcan Caddesi Kesişimi)

4-3istanbul-caddesi-turmak-kavsagi.png

Yeni İstanbul Caddesi - Elmalı Hamdi Caddesi Kesişimi (Türmak Kavşağı)

7ankara-caddesi---belh-caddesi--(hava-lojmanlari-kavsagi).png

Ankara Caddesi - Belh Caddesi Kesişimi (Belh Kavşağı)

4-5ankara-caddesi-galericiler-001.png

Ankara Caddesi - 10437 Sokak Kesişimi (Galericiler Kavşağı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum