Trabzonspor, Galatasaray Maçıyla Lige Yeni Bir Başlangıç Yapmak İstiyor

Trabzonspor, Galatasaray Maçıyla Lige Yeni Bir Başlangıç Yapmak İstiyor

Teknik Direktör Vahid Halilhodzic ile başladığı sezonun ilk 9 haftasında beklentilerin uzağında kalan Trabzonspor, Ersun Yanal yönetiminde çıkacağı ilk sınavdan alnının akıyla çıkmak istiyor. Ligin 10. haftasında yarın Galatasaray ile...

Teknik Direktör Vahid Halilhodzic ile başladığı sezonun ilk 9 haftasında beklentilerin uzağında kalan Trabzonspor, Ersun Yanal yönetiminde çıkacağı ilk sınavdan alnının akıyla çıkmak istiyor. Ligin 10. haftasında yarın Galatasaray ile karşılaşacak Bordo-mavililer, zorlu deplasmandan 3 puanla dönmenin planlarını yapıyor. Karedeniz ekibi, deplasmanda alacağı galibiyetle hem zirveyle arasındaki puan farkını azaltmak, hem de yeni hocasıyla lige yeni bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

    Zorlu maçın hazırlıklarını milli maç arasında Ersun Yanal yönetiminde yapan Trabzonspor’da değişimin izleri hafta boyuncu görüldü. Yanal, futbolcularla sıkı diyalogu ve antrenman tarzı ile takıma yeni bir hava getirdi. Futbolcuların yüzüne de yansıyan bu değişim antrenmanların oldukça neşeli geçmesini sağladı. Camianın büyük bir kısmı Yanal ile yakalanan yeni havanın başarı getireceğine inanıyor.

    Tecrübeli teknik adamın bu süreçteki tek handikapı ise milli oyuncular nedeniyle tam kadro çalışamamak oldu. Yanal, dün ve bugün İstanbul’da takıma katılan Bosingwa, Yatabare, Waris, Belkalem, Medjani ve Papadopoulos ile ilk kez tanışma fırsatı bulacak. Bordo-mavililer, bugün İstanbul’da yapacağı son idmanın ardından da maç saatini beklemeye başlayacak.

    Teknik Direktör Ersun Yanal da milli takım kampında olan oyuncularını bu antrenmanda görme fırsatı bulacak ve kimleri oynatağına da öyle karar verecek. Görev yaptığı takımlara hücum futbolu oynatmakla bilinen başarılı teknik adamın sahaya böyle bir 11’le çıkması bekleniyor. Bordo-mavililerde, Esseid Belkalem kart cezalısı olduğu için maçta forma giyemeyecek. Kaleci Onur da sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayacak. Teknik patron Yanal’ın, Belkalem’in yokluğunda savunmada Mustafa Akbaş’a forma şansı verecek. Yanal’ın, Vahid Halilhodzic döneminde önlibero ve zaman zaman da savunmada forma giyen Medjani’yi ise yedek soyundurması bekleniyor. Hücum ağırlıklı bir takım sahaya sürmesi beklenen Yanal’ı, ileri uçta Waris ve Cardozo’ya forma vereceği belirtiliyor.

GÜNEY: GALATASARAY MAÇI ZİRVE YARIŞINDA VAROLMA ADINA ÇOK ÖNEMLİ

    Bordo-mavili Kulübün Genel Sekreteri Köksal Güney, Galatasaray maçının zirve yarışında varolma adına çok önemli bir müsabaka olduğuna dikkat çekti. Sezonun ilk haftalarında beklenmedik puan kayıpları yaşadıklarını belirten Güney, Galatasaray maçıyla çıkışa geçmek istediklerini ifade etti. Yeni hocalarıyla lige yeni bir başlangıç yapmak istediklerini anlatan Güney, “Şuanda bulunduğumuz konum bizi de taraftarımızı da mutlu etmiyor. Amacımız artık bundan sonra mümkün olduğunca az puan kaybı ile zirveye yaklaşmak, zirve mücadelesi yapmak. Takımımız bu güce sahip. Hiçbir takımdan aşağı kalır yanımız yok. Galatasaray maçıyla çıkışa geçmek istiyoruz.” dedi.

    Türk Telekom Arena’daki karşılaşmaya Trabzonspor'un şu 11’le çıkması bekleniyor: Fatih Öztürk, Bosingwa, Papadopoulos, Mustafa Akbaş, Musa Nizam, Özer Hurmacı, Mehmet Ekici, Constnat, Yusuf Erdoğan, Waris ve Cardozo.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.