Toyota C-HR'nin gösterimi yapıldı

Toyota C-HR'nin gösterimi yapıldı

Türkiye'de üretilen crossover segmenti aracı Toyota C-HR, bazı Avrupa ülkeleriyle eş zamanlı olarak Türkiye'de de ilk kez Toyota plazalarda beğenilere sunuldu.

SUV sınıfına özgü güçlü duruşu hatchback otomobillerin sürüş dinamizmiyle harmanlayan Toyota, C-HR için Konya Toyota Plaza Otojen'de "ilk gösterim ve tanışma" töreni düzenlendi. Donanım ve teknolojik özelliklerinin yanında Toyota'nın yeni dizayn anlayışının da ilk ipuçlarını veren Toyota C-HR büyük beğeni topladı. Toyota C-HR'ın ilk gösterimi için düzenlenen törende bir konuşma yapan Toyota Plaza Otojen Genel Müdür Yardımcısı Behnan Büyükyıldırım, uzun zamandır bu anı beklediklerini belirterek "Bugün bizler için tarihi bir gün. Yeni modelimiz Toyota C-HR Avrupa'nın bazı ülkeleriyle birlikte aynı anda plazamızda da beğenilere sunuluyor. Toyota'nın yeni ve üstün özelliklere sahip modeli Toyota C-HR'ın Türkiye'de üretilip, tüm Avrupa ülkeleriyle birlikte dünyaya ihraç edilecek olmasıyla büyük heyecan, mutluluk ve gurur yaşıyoruz" dedi. Büyükyıldırım, Toyota'nın hedefinin "Türkiye halkı için de en ıyi otomobilleri üretmek ve Türkiye'nin eri sevilen markası olmak" olduğunu da kaydetti.

İÇ MEKAN TASARIMI İLE FARKLILAŞIYOR

Konyalı otomobil tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği ve yakından incelediği Toyota C-HR, Toyota 'Sensual. Tech' adını verdiği yeni iç mekan tasarım konseptiyle teknolojiyi fonksiyonellik ve görsel şöleni bir araya getiriyor. Sürücü ve yolcuları modern, çekici ve son derece ferah bir kahin karşılıyor. Toyota C-HR'de son derece zengin bir ekipman seviyesi de sunuluyor. Toyota C-HR bir önceliği de sürüş keyfi ile yakıt ekonomisini buluşturan yüksek verimlilik seviyesine sahip motorlara veriyor. 1,2 litrelik turbo benzinli motor 116 HP güç ve 185 Nm tork üretiyor. 100 km'de ortalama 5,9 litre yakıt tüketen motor ortalama kilometrede 134 gram karbondioksit salınım değeriyle çevreci ve tutumlu bir yapı vaat ediyor. 122 HP güç üreten yeni hibrit motor' 1.8 litre VVT-i motora sahip Toyota'nın gelişmiş hibrit güç ünitesi, sadece daha yüksek bir verimlilik seviyesi sunmakla kalmıyor ayni zamanda çok daha etkin bir performans sağlıyor. Yapılan optimizasyonlar sayesinde termal verimliliği yüzde 40 iyileştirilen motorla Toyota C-HR 3,8 It/100 km ortalama yakıt tüketiyor.

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.