Toshiba Türkiye'deki nükleer santrale talip oldu

Toshiba Türkiye'deki nükleer santrale talip oldu

Rusya ile Türkiye arasındaki krizin derinleşmesi halinde, doğalgaz alımı ve nükleer santral projeleri merak ediliyordu..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Japonya yolculuğu sırasında uçakta gazetecilere konuşmuş ve Rusya ile olan Suriye gerilimi hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

AKKUYU'YU RUSLAR YAPMAZSA BAŞKASI YAPAR

Erdoğan "Akkuyu Nükleer Santrali'ni Ruslar yapmazsa başkası yapar, doğalgazı çok farklı yerlerden temin edebiliriz" demişti. Erdoğan'ın çıkışının ardından Tosbiha'dan açıklama geldi.

JAPONLAR TALİP OLDU

Toshiba İş Geliştirme Yöneticisi Fujita, Türkiye'nin istemesi durumunda yeni bir nükleer santral projesinde söz sahibi olmak istediklerini bildirdi.

Fujita, Avrupa'nın enerji piyasasında büyük bir rekabetin söz konusu olduğunu ve Türkiye'nin Avrupa'da çok özel bir yeri olduğunu söyledi.

Japon Mitsubishi şirketinin, Türkiye'de kurulacak Sinop Nükleer Enerji Santrali'nde yetkili şirket olduğunu hatırlatan Fujita, "Türkiye'de kurulacak nükleer enerjinin bir parçası olmak istiyoruz. Şu anda Sinop için çalışmaları Mitsubishi yapıyor, bu nedenle yeni bir proje olursa bundan bahsedebiliriz. Türkiye'nin istemesi durumunda yeni bir nükleer santral projesinde söz sahibi olmak isteriz. Türkiye'de nükleer enerjiyi destekliyoruz. Türkiye'nin nükleere enerjiye ihtiyacı var ve biz de bu yolda yürümeye hazırız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.