Toroslar'ın Aşure Etkinliğinde Birlik Beraberlik Mesajları Verildi

Toroslar'ın Aşure Etkinliğinde Birlik Beraberlik Mesajları Verildi

Mersin merkez Toroslar Belediyesi'nin Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesi ile ortaklaşa organize ettiği aşure etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.Cumhuriyet Alanı’nda yapılan programa katılan Toroslar Belediye Başkanı Hamit...

Mersin merkez Toroslar Belediyesi'nin Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesi ile ortaklaşa organize ettiği aşure etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Cumhuriyet Alanı’nda yapılan programa katılan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kazanların başına geçerek aşure karıştırdı. Başkan Tuna, Muharrem Ayı’nın ve aşure gününün hayırlara vesile olmasını diledi.

Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şube Başkanı Hüseyin Değerli, derneklerine sunduğu katkılarından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti.

Belediye Başkanı Hamit Tuna, hangi etnik kökenden ve hangi inançtan gelirse gelsin, herkesi gönül gözü açık yunusça kucakladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından, kazanlarda pişirilen aşureler protokol üyelerine ve katılımcılara dağıtılırken, programa deyiş ve türkülerin okunmasıyla devam edildi.

Cumhuriyet Alanı’nda, vatandaşların alkışları eşliğinde sahneye çıkan Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu, halk müziğinin eşsiz eserlerini seslendirdi.

Cem Çelebi Grup, Grup Abdal, Ali Ekber Eren, Kenan Altıoğlu ve Derviş Gürsel Fırat’ın da şarkılarıyla renk kattığı etkinlik, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve protokol üyelerinin sanatçılara sunduğu plaket takdiminin ardından sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.