Toroslar'da 5 Bin Kişi İftarda Buluştu

Toroslar'da 5 Bin Kişi İftarda Buluştu

Mersin merkez Toroslar Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Halil İbrahim Sofrası İftar Yemeği’nin bu yıl 10'uncusu gerçekleştirildi. Akbelen Mahallesi Koray Aydın Stadı’nda düzenlenen yemeğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Siyasi...

Mersin merkez Toroslar Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Halil İbrahim Sofrası İftar Yemeği’nin bu yıl 10'uncusu gerçekleştirildi. Akbelen Mahallesi Koray Aydın Stadı’nda düzenlenen yemeğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının da hazır bulunduğu iftar yemeğine 5 bin kişi katıldı.

Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı ve ardından Kur-an’ı Kerim okundu. Daha sonra Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna bir konuşma yaptı.

Konuşmasına, iftar yemeğine katılan vatandaşlara teşekkür ederek başlayan Tuna, yardımlaşma duygusunun arttığı Ramazan ayını geride bırakmanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. Tuna, “Af ve mağfiret ayı olan mübarek Ramazan ayını huşu içerisinde geçirdik. Ruhumuzun inceldiği, yardımlaşma ruhunun üste çıktığı bu mübarek aydaki bu ruh halimizi inşallah devam ettirelim.” dedi.

10 yılda yaptıkları hizmetler sayesinde Toroslar’ın dünü ile bugünü arasında büyük farklılıklar olduğuna dikkat çeken Başkan Tuna, önümüzdeki 5 yıl için yol haritalarını belirlediklerini, vatandaştan aldıkları güçle hizmete devam ettiklerini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hareket ederek Mersin’i daha yaşanabilir bir kent haline getireceklerini ifade eden Belediye Başkanı Hamit Tuna, “Toroslarımızın geldiği noktayı çizdik. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde geldiğimiz noktadan daha ileri ufuklara gitme noktasında stratejik planımızı, yol haritamızı da hazırladık. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte nasip olursa bu kentin daha yaşanabilir bir kent nasıl yapıldığını hep birlikte göreceksiniz.” diye konuştu.

Vatandaşların yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutlayan Başkan Tuna, şöyle devam etti: “Rabbim, bu mübarek ayda yaptığımız ibadetleri kabul ve makbul eylesin. Hesap günü salih amellerle huzuruna çıkmayı nasip eylesin. Şimdiden mübarek Ramazan Bayramı'nızı kutluyorum. Allah birliğimizi bozmasın. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bir olalım, iri olalım, diri olalım, işimizi kolay kılalım."

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, konuşmasının ardından yemeğe katılan vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.