Toros Kaynak Koleji , Serik'in En Çok Fen Lisesi Kazandıran Okulu Oldu

Toros Kaynak Koleji , Serik'in En Çok Fen Lisesi Kazandıran Okulu Oldu

Antalya'nın Serik ilçesinde faaliyet gösteren Toros Kaynak Koleji'nin 19 öğrencisi Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'nda başarılı olarak fen lisesine yerleşti. Kolejin müdürü Ferhat Yıldırım, elde edilen başarıya göre...

Antalya'nın Serik ilçesinde faaliyet gösteren Toros Kaynak Koleji'nin 19 öğrencisi Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'nda başarılı olarak fen lisesine yerleşti. Kolejin müdürü Ferhat Yıldırım, elde edilen başarıya göre Serik'in en çok fen lisesi kazandıran okulu olduklarını söyledi.

Bu yıl yapılan TEOG Sınavı'nda okullarının 441,9502 puan ortalamasıyla Serik birincisi olduğunu belirten Ferhat Yılmaz, yerleştirme sonuçlarına göre mezun ettikleri 56 öğrencinin tamamının sınavla öğrenci alan bir ortaöğretim kurumuna yerleştiğini söyledi. Yıldırım bu öğrencilerden 19’unun fen liselerine, 36’sının Anadolu liselerine, birinin ise Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne yerleştiğini kaydetti.

Elde ettikleri başarıyla ilgili açıklama yapan Toros Kaynak Koleji Müdürü Ferhat Yıldırım, "Bu son elde ettiğimiz başarı ile yükselttiğimiz başarı çıtasını daha da yükselttik ve ulaşılması zor bir başarıya imza attık. Çünkü gerek genel başarıda gerekse bireysel başarıda Serik’te zirvede yer aldık. Bilindiği gibi 28-29 Kasım tarihlerinde yapılan TEOG Sınavı'nda öğrencimiz Muhammed Tayyib Karanfil 700 tam sınıf puanı almış ve Türkiye 1.si olmuştu. Bu bir okul için çok büyük başarıdır. Bireysel başarısının son noktasıdır. Ancak bizim için bundan da önemli olan kitlesel başarıdır. Yani her öğrencimizin başarılı olması bizim için daha da önemlidir." diye konuştu.

Yıldırım, elde edilen başarının ekip işi olduğunu vurgulayarak şöyle dedi: "Toros Kaynak Koleji'nde bu ekip var. Çalışkan, fedakâr ve uzman bir öğretmen kadrosu, ilgili ve her konuda bize destek veren veli kitlesi, nitelikli bir öğrenci grubu ve bize her konuda yardımcı olan bir yönetim kurulumuz var. Ekip içindeki uyumumuz devam ettiği sürece bu başarılarımız artarak devam edecektir."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.