Torku Konyaspor Zoru Başarmak İstiyor

Torku Konyaspor Zoru Başarmak İstiyor

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Beşiktaş ile eşleşmelerini değerlendirerek, "Bir üst tura geçmek için gücümüz var" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda Antalyaspor’u 1-0 yenerek çeyrek finale kalmayı başaran Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Galatasaray maçı hazırlıklarına başladı. Kayacık Tesisleri’nde Teknik Direktör Aykut Kocaman yönetiminde yapılan çalışma tam kadro gerçekleşti. Isınma hareketleriyle başlayan antrenman, oyuncuların gruplara ayrılarak yaptığı pas çalışmasıyla devam etti.

Antrenman öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Teknik Direktör Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finalde Beşiktaş ile eşleşmelerini değerlendirdi. Kocaman, “8 takım için hayırlı uğurlu olsun. Güzel eşleşmeler oldu. Bizim tarafımızdan bakıldığı zaman ligin şampiyonluk adaylarından bir tanesi, aynı zamanda kupayı da istiyorlar. Beşiktaş Avrupa kupalarından elendikten sonra kalan iki kulvarda da başarılı olmak isteyecek. Doğal olarak hem bu durum hem de Beşiktaş’ın kadro kalitesi bizim açımızdan son derece zorlu bir maç olacağını gösteriyor” diye konuştu.

"FUTBOL KAĞIT ÜSTÜNDEKİ BİR OYUN DEĞİL, SAHADA OYNANAN BİR OYUN"

Ligde mağlup oldukları takımların 5 İstanbul takımıyla oynadıkları maçlar olduğunun hatırlatan deneyimli teknik adam Kocaman, “Dolayısıyla bu eşleşmeye bakıldığı zaman bizim açımızdan maç zorluğunun biraz daha yüksek olacağını gösteriyor. Ama diğer taraftan da ikinci yarıdan itibaren yeni bir dönem başladı. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız var. Esas itibariyle ilk yarının sonuna kadar bir uyum süreci vardı. Bazen yenildiğimiz dönemler, düşüşlerin olduğu dönemler vardı. İkinci yarıya çok daha güçlü başladık. Daha oturmuş şekilde başladık. Bunlar bizim açımızdan maç öncesinde en azından umutlarımızı arttıran şeyler olarak görünüyor. Ayrıca bütün şehrin oluşturduğu havayla berber takımın da arzusu kupada bir üst tura geçmeye çalışmak için gücümüz var. Beşiktaş’ın gücünü zaten biliyoruz. Ancak futbol kağıt üstündeki bir oyun değil, sahada oynanan bir oyun. Bütün gücümüzle her iki maçta da sahada yer alacağız” ifadelerini kullandı.

Aykut Kocaman ligde oynayacakları Galatasaray maçıyla ilgili, “Şu anda 5’inciliğe yerleştik ancak önümüzde ve arkamızdaki takımların puanları birbirine çok yakın. Tam 1 puan önümüzdeki rakibimizle oynayacağız. Puanla dönersek ne olacağı konusunda hem benim hem kamuoyunun hem de futbolcu arkadaşların fikri var. Beşiktaş için söylediklerimi Galatasaray için de söyleyebilirim. Ligden göreceli olarak kopmuş gibi görünmesi gücünü düşürmeyecektir. Son derece güçlü bir rakiple oynayacağımızı biliyoruz. Futbolun ve kendi takımımızın temel prensiplerine uymaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.