Törenle başladı

Törenle başladı

4. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları, pazar günü Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda yapılan açılış töreni ile start aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan açılış törenine Konya Valisi Muammer Erol, Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı ve Kerim Özkul, Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, Selçuklu Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Şahin, Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Ömer Kalkan, Spor Genel Müdürlüğü Uluslararası Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Ozan Çetiner, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Elduran, Federasyon Başkanları, Şube Müdürleri ve çok sayıda davetliler katıldı. 

“KARDEŞLERİME BAŞARILAR DİLERİM”
Açılış konuşmalarından önce programları nedeniyle açılışa katılamayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın gönderdiği telgraf okundu. Kılıç telgrafında; “Türk Milletinin egemenliğini sonsuza kadar koruyacak çocuklarımız için düzenlenen bu anlamlı organizasyon için programın tüm paydaşlarını canı gönülden kutlar tüm katılımcı kardeşlerime başarılar dilerim.” sözlerine yer verdi.

“TEMENNİMİZ, ÖMÜR BOYU SÜRECEK DOSTLUKLAR”
Çocuk Oyunları’nın açılış konuşmasını yapan Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya ise; “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Konya’mızda düzenlenen 4. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları münasebetiyle dünyanın çeşitli ülkelerinden katılan ve sevincime ortak olan herkese Gençlik ve Spor Bakanlığı ve ülkem adına teşekkür ediyorum. Oyunların ardından ülkemizden ayrılırken yaşamınızda ömür boyu sürecek arkadaşlıkların kardeşliklerin oluşması en büyük temennimizdir.” dedi. 
Kocakaya sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu yıl önceki yıllara göre Gençlik ve Spor Bakanımız ve Konyalı olan müsteşarımız Faruk Özçelik ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’ın katkıları ile 7 olan spor branşı 13’e, ortalama 300 olan sporcu sayısı bin 14’e, 17 olan ülke sayısı 30’a yükselmiştir. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eder, sporcu kardeşlerimize ise başarıları diliyorum.” 

“BİR MARKA HALİNE GELECEK”
Murat Kocakaya’nın ardından konuşma yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise; “Konya’ya gelen tüm sporcu kardeşlerime hoş geldiniz diyorum. Bu organizasyonu bir marka haline getirmek bizim en büyük amacımız. Emeği geçen herkese teşekkür eder tüm sporcularımıza başarılar dilerim” şeklinde konuştu. 
Yapılan konuşmaların ardından Konya Valisi Muammer Erol ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya katkıda bulunan herkese plaket takdiminde bulundu. 
Plaket takdimlerinin ardından görkemli açılış Teakwondo Federasyonu Türk Yıldızları takımının gösterisi ile başladı. Türk Yıldızlarının ardından sahneye çıkan Yeteneksizsiniz programından tanıdığımız Milli Cimastikcimiz Hakan Akdoğan’ın Karizma Şovu ile devam etti. Yaptığı hareketler ile büyük beğeni toplayan Akdoğan katılımcılara zevkli anlar yaşattı. Hakan Akdoğan’ın ardından sahneye çıkan semazenler yaptıkları sema icrası ile izleyenleri mest etti. Son olarak sahneye çıkan Halkoyunları Federasyonu Başkanlığından 150 kişilik ekip birbirinden güzel yöresel oyunları ile bir gösteri yaptı. Yapılan gösterilerin ardından açılış programı sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.