Torba boş çıktı!

Torba boş çıktı!

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de kabul edilerek, yasalaşan Torba Yasa beklentileri karşılamadı. Vatandaşa müjde olarak nitelendirilen Torba Yasa'daki birçok düzenleme mağdur etti

Torba Yasa olarak bilinen ‘6552 sayılı kanun’ beklentileri karşılamadı Borçluların büyük bir umutla beklediği Torba Yasa hayal kırıklığı yaşattı. Yaklaşık 2 sene önce çıkan kanun tam bir af kanunuyken, yeni çıkan yasa vatandaşı mağdur ediyor. Torba Yasa ile devlete ve devlet kurumlarına borcunu ödeyemeyenlere, borçlarını taksitlendirme ödeme imkanı getirildi. Yeni yasa af değil bir düzenleme niteliği taşıyor. Torba Yasa ile borçlarını yapılandıran Nihat Horasan isimli emekli vatandaş, yasanın af değil ceza olduğunu söyledi.

TORBA DEĞİL ÇUVAL YASA

Torba Yasa ile birlikte 2663 TL'lik prim borcunu yapılandırdığını belirten Horasan, 1 yıllık düzenlemenin bedelinin 400 TL olduğunu söyledi. Torba Yasa'nın vatandaşa bir katkısı olmadığını belirten Horasan, "SGK'ya borcum vardı. 2663 TL borcum kalmıştı. Bu borcu yapılandırmak için SGK gittim. Yapılandırmanın ardından 400 TL fark koydular. 2 aydır Torba Yasa ile ilgili haberleri takip ediyorduk. Düzenlemeler konusunda çok umutluyduk. Fakat Torba Yasa'dan çuval çıktı" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yüzde 15'lik bir kesinti olmayacağını söylediğini kaydeden Horasan, "Başbakan farklı konuşuyor, Çalışma Bakanı farklı konuşuyor. Torba Yasa bizim için boş çıktı. Emekli için değişen bir şey yok. Böyle bir torba yasa olamaz. Milletvekillerini arıyoruz, fakat kimseye ulaşamıyoruz" dedi. Emekli olduktan sonra taksici olarak çalıştığını belirten Horasan, Konya'da ÖTV ve KDV'siz taksi istediklerini söyledi.

BU YASADA BİRŞEY YOK

Torba Yasa Tasarısı'nın sanıldığı gibi bir kolaylık sağlamadığının altını çizen yetkililer ise şunları söyledi: "6111 sayılı kanunda, borçların ödenmesi, cezaların bir kısmının affedilmesi, gecikme faizlerinin silinmesi, davalardan vazgeçilmesi halinde mükelleflere önemli indirimler sağlanması gibi bir takım ayrıcalıklar ve düzenlemeler vardı. Bu yeni çıkan Torba Yasa için de, 2 yıl önceki 6111 sayılı kanun gibi bir beklenti ortaya atıldı. Ancak sonuç olarak görüldü ki yeni çıkan torba yasa, 6111 sayılı kanun af içeren bir kanun değil. Yeni torba yasa, toplumdaki af beklentisini boşa çıkarmıştır. Bu torba yasada affedilen bir şey yok. Tek kolaylık ise taksitlendirme ve gecikme faizlerinin yeniden hesaplanmasıdır.”

MUSTAFA ÜNÜVAR merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.