Toptancılar yeşil alan olsun!

Toptancılar yeşil alan olsun!

Bir web sitesinde başlayan kampanya ile Toptancılar Sitesi'nin yeşil alan olması talep edildi. Kampanya büyük ilgi gördü

Bir vatandaşın change.org isimli sitede başlattığı kampanya büyük ilgi ve destek görüyor. "Toptancılar Kentsel Dönüşümü İptal Edilip Bölge Yeşil Alan Yapılsın" sloganıyla başlatılan kampanya ve sayfada paylaşılan temsili görsel büyük beğeni topladı.

Vatandaşlar şehrin yoğun apartman inşaası ile nefes alınamayacak bir hale geldiğini belirterek, "O alanın yeşil alan olarak değerlendirilmesi çok önemli. Şimdiye kadar dönüşüme uğrayan yerler, hep ranta kurban edildi. Şehrin içinde şehrin nefes alacağı yerler yapılması lazım. Bir yeşil ağaç altında hava almak için şehrin dışına mı çıkmamız gerekiyor?” şeklinde konuştu.

fdeedgirfprrxaw-580x326-nopad.jpg

İlgili kampanya sayfasında şu ifadelere yer verildi: “Her ne kadar yeni parklar yapılmışsa da, şehrin çok dışında kalmaları nedeniyle sadece hafta sonu mangalcılarına hizmet edebiliyorlar. Talebimiz ise; şehir merkezi sayılabilecek bir konumda olan ve taşınması düşünülen toptancılar çarşısının, insanların günlük hayatın koşuşturmacası içinde yarım saat de olsa nefes alabilecekleri yeşil alan haline getirilmesi ve dünyaca ünlü şehirlerin simge parkları arasında yerini alması. Bunun çok sayıda örneği var:

Tiergarten (Berlin - Almanya)

Hyde Park (Londra - İngiltere)

Central Park (New York - ABD)

Parque Del Retiro (Madrid – İspanya)”

HÂLİD ŞEN – merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum