Toprağı taşıyacaklar

Toprağı taşıyacaklar

Bahri Dağdaş'ın 965 bin metrekarelik alanı Şehir Hastanesi için Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Hastane Karaman ve Ereğli yolunun kesiştiği noktaya inşa edilecek. Tarım Bakanlığı, arazideki verimli toprağın taşınmasını istiyor. Bunun maliyeti ise 2 milyon

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında sağlık yatırımlarını ve gündemdeki konuları değerlendirdi. Baloğlu, Numune Hastanesi, Şehir Hastanesi, Yazma Eserler Kütüphanesi ve Konya Kamu Hastaneler Birliği'ndeki karmaşa ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sağlık yatırımlarına önem verdiklerini, Numune Hastanesi ile ilgili geçmişte bir takım olumsuzlukların yaşandığını belirten Baloğlu, "Numune Hastanesi'nin ihalesini alan firma çalışmaları geciktirdi. Bu nedenle yeniden ihaleye çıkıldı. Yeni ihale 120 milyon TL bedel ile Çakır İnşaat'a verildi. Sözleşme imzalandı, yer tespiti yapıldı. Firmaya verilen 850 günlük süre başladı. Ancak hastaneyi 2 yılda bitirmeyi istiyoruz. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bununla ilgili talimatı var. Talimat firma yetkililerine iletildi. Bürokrasinin yavaş işleyişinden hep şikayet etmişimdir. Numune Hastanesi'ni Beyhekim'deki onkoloji birimine taşıdık. Bazı birimler de Hekimevi ve Çocuk ve Doğum'un binasında hizmet veriyor. Firma bu binaların güvenlik nedeniyle boşaltılmasını istiyor. Firmayı haklı buluyoruz. Alternatif yer arıyoruz. Hava hastanesi gündeme geldi. Ancak sonuç alamadık. Nakipoğlu Hastanesi, Numune'nin bir birimi oldu. Binada eksiklikler var. Eksiklikler giderildiğinde bu birimler oraya taşınacak. Süreç devam ediyor" dedi.

ŞEHİR'DE YER TAHSİSİ TAMAMLANDI

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün arazisi üzerine inşa edilecek olan Konya Şehir Hastanesi ile ilgili bilgiler veren Baloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Enstitünün 965 bin metrekarelik alanı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, yakın zamanda devri onayladı. Hastane Karaman ve Ereğli yolunun kesiştiği noktaya inşa edilecek. Orada ufak bir özel mülkiyet de var. Onu da kamulaştıracağız. Tarım Bakanlığı'nın şartları var. Beton kalıplarla duvar örülmesi, sulama sisteminin sökülmesi, su kuyularının kazılması ve kullanıma hazır hale getirilmesi şart koşuldu. Hastaneye ayrılan yerin 500 dekarlık arazisinin 20 santimlik toprağı taşınacak. Bu alandaki toprak çok verimli. Yıllarca elverişli hale getirildi. Taşımanın maliyet 2 milyon lira. Bu şartları harfiyen yerine getireceğiz. Tarım sekteye uğramayacak. Kamuoyunda bilgi kirliliği var. İmar planında orası tarımsal alan değil. İmar değişikliği gerekiyordu. O da yapıldı. Hastane, 850 yataklı olarak planlandı. Sayının bin 400'e çıkarılmasını teklif ettik. İnşallah bu yatırımı kısa sürede hayata geçireceğiz. Önümüzdeki günlerde firma çalışmalara başlayacak."

YÖNETİCİLERİN GÖREV SÜRESİ DOLUYOR

Konya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ndeki karmaşaya da vurgu yapan Baloğlu, "Aldığım bilgilere göre bir yargı süreci oldu. Süreç sonunda Mehmet Bekerecioğlu yeniden göreve iade edildi. Görevi Gökhan Darılmaz yürütüyordu. Bir karmaşa yok. İsimlerin önemi yok. Önemli olan hizmetin aksamaması. Zaten 31 Aralık'ta bütün yöneticilerin görev süresi doluyor. Sağlık Bakanlığı yılbaşında görev dağılımı yapacak" şeklinde konuştu. Beyhekim Kampüsü'nde ciddi bir dağınıklığın olduğunu söyleyen Baloğlu, "Bu dağınıklığı gidermek için çalışıyoruz. Ortak bir sağlık idari kampüsü de oluşturmak istiyoruz. Endüstri Holding'in eski binası Sağlık Bakanlığı'na devrildi. Oranın restorasyon projeleri çizildi. Binayı ya idari bina yapacağız ya da hekimevi yapacağız" dedi.

YENİ BİR KÜTÜPHANE YAPILACAK

Yeni bir Yazma Eserler Bölge Müdürlüğü Kütüphanesi ve Hat Müzesi'ni de şehre kazandıracaklarını belirten Baloğlu, "Uzun süredir bu projeyi takip ediyoruz. Mevcut kütüphanenin binası küçüktü. Yetersizdi. Kütüphanede şu an 145 bin yazma eser var. Eserler restore ediliyor. Dijital ortama aktarılıyor. Konya, bu noktada Süleymaniye Kütüphanesi'ni geçebilir. Eserlerin merkezi olacağız. Eserlerin Konya'ya gelmesini teşvik ediyoruz. Bölge Müdürü Bekir Şahin'in büyük destekleri var. Kışla Camii'nin önünde, Mevlana Kültür Merkezi'nin yanındaki Karatay Belediyesi'ne ait arazide görkemli, korunaklı, tam donanımlı ve büyük bir bina inşa edeceğiz. 7 bin 500 metrekarelik bir alan tahsis edildi. Projesini Büyükşehir Belediyesi yapacak. Yatırım bedelini bakanlık verecek. 200'e yakın da nadide hat var. Onlar da restore edilecek. Bu da ilk olacak. Geçmişte vagonlarla eserlerimizi yurt dışına taşıdılar. Artık eserlerin kiymetini bilen bir zihniyet var. Kütüphaneler son tekniklerle korunuyor" sözlerini kullandı.

DAVUTOĞLU KONYA'YA GELİYOR

18 ilçede AK Parti'nin kongrelerini tamamladığını, 7 Aralık'a kadar ilçe kongrelerinin tamamlanacağını belirten Baloğlu, 27 Aralık'ta ise İl Kongresi'nin yapılacağını, toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağını söyledi. Baloğlu, "Çevre yolunun temeli atıldı. Lojistik Köy Projesi ve bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor. Karaman-Konya hızlı tren çalışmaları sürüyor" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum