Emre Özgül

Emre Özgül

Toplu ulaşım toplu eziyet!

Toplu ulaşım toplu eziyet!

Çoğunuz, gün içerisinde toplu ulaşım araçlarını kullanıyorsunuzdur. Arabanız yoksa vay halinize!

 

Tramvay, minibüs ve otobüs... Hepsi birbirinden çileli. Neden mi?

 

Mesela tramvay, çok ağır ilerliyor. 15 dakikalık mesafeye en az yarım saatte ulaşıyor.

 

Ayrıca Elmalılı Hamdi, Otogar, 1. Organize, Kule ve Belediye duraklarında dakikalarca bekliyor. İnsanın sabrı tükeniyor. Üzerine bir de tramvayın arka tarafından gelen beyin yorucu ses... Şahit olmuşsanız. Tam rezalet.

 

Otobüsler... Daha öncede belirtmiştim. 44 numara=Toz duman içinde bir yolculuk. Binenlerin öksürmekten ciğerleri çıkıyor. Eski otobüs ise bir de. Can güvenliğiniz hiç yok.

 

2 numara= Meram Yaka otobüsü. 1 numara= Hocafakıh. 4 numara=Meram Yeniyol. Çilenin bir diğer adresleri. Öğrenciler, hastalar, yaşlılar, hamileler... Yoğunluktan ter revan içinde kalan yolcular! Güzergah duraklarında bekleyen ve kalabalıktan alınmayan yolcular!

 

Bunlara bir de Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi önünde çarşıya gitmek için bekleyen yolcuları eklemek lazım. Onlar da az çekmiyorlar. Dakikalarca otobüsün gelmesini bekliyorlar. Sefer sayısı yetersiz.

 

Gelelim minibüslere. Trafikteki araçlar, yayalar ve minibüsün içindeki yolcular için tam bir tehlike! Niye mi? Çoğu minibüs sürücüsü, kural tanımıyor. Dakikasını yetiştirmek için yolcularının canını tehlikeye atıyor. Yaptığı ani fren ile yolcularının kaşını gözünü yaran minibüscüler bile gördük!

 

 

Peki çözüm? Paranız varsa ayağınızı yerden kesecek bir araç almanızı tavsiye ederim. İş, araba almakla da bitmiyor. Konya'da trafiğe çıkıyorsanız stres oluşturacak bir şeye illa ki denk gelirsiniz. Önünüzde aniden duran bir minibüse, makas atan bir araca, şov yapan bir motosiklet sürücüsüne yakalanabilirsiniz.

 

Trafik kültürünü, ahlakını hayatınızın ayrılmaz bir parçası haline getirin. Sabırlı olun. CAN taşıdığınızı unutmayın. Siz ey yetkililer! Denetimleri sıklaştırın. Sonradan ah vah etmeyin!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR