Toplu ulaşım dertli

Toplu ulaşım dertli

Türkiye'nin en büyük şikayet portalı olan Şikayetvar.com'un Mart ve Nisan ayı analizine göre kamu hizmetleri bölümünde Konyalılar'ın en fazla dertli olduğu konu yine toplu ulaşım oldu

Mart ve Nisan ayında vatandaş, Türkiye'nin en büyük şikayet portalı olan Şikayetvar.com'un kamu hizmetleri bölümünde en fazla toplu ulaşımla ilgili şikayetlerini dile getirdi. Şikayetvar.com'un 2 aylık şikayet analizine göre kamu hizmetlerinde şikayet edilen konuların başında belediyeler geliyor. Vatandaşın önemli bir kısmı otobüs şoförlerinden ve tramvay seferlerinden şikayetçi. Şikayetler Konya'nın en büyük sorunun trafikte yaşanan aksaklıklar olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Büyük beklentilerle satın alınan yeni tramvayların hala tam randımanlı çalışmaması, zaman zaman raylardan çıkması vatandaşı ciddi anlamda mağdur ediyor. Minibüs şoförlerinin trafikteki keyfi davranışları, otobüs şoförlerinin zaman zaman yolcularla polemiğe girmesi toplu ulaşımı çekilmez hale getiriyor.

TRAMVAYLAR HIZLANSIN

Tramvayların yavaş gitmesinden şikayet eden Ceren D isimli vatandaş, "Konya'daki tramvayların hızlanmasını istiyoruz. Tramvaylara çözüm bulunsun lütfen. Her gün 2 saati yolda harcıyoruz yok yere. Yetkililer duysunlar bizi" sözlerini kullandı.

OTUR EVİNDE İBADET YAP

Otobüs şoförlerinin tavrını eleştiren Fatma Betül Lütfi C. de şikayetini şu sözlerle dile getirdi: "20 numaralı Uzunharmanlar otobüsünde 166 numaralı şoför hiç hayatımda görmediğim tavırlar içerisindeydi. Otobüse binen yaşlı bir teyze, kartını tutup arka tarafa yürüdü. Şoför bu esnada teyzeye, 'her gün gezmeye gidiyorsun, otur evinde ibadet yap' dedi. Daha buna şaşırmam devam ederken şoförün telefonu çaldı. Şoför karşısındakine bağırdı, çağırdı, daha sonra telefonu kapattı. Sonra başka bir yaşlı amcaya, 'otobüs bedava diye bir dakika yerinizde durmuyorsunuz' dedi. Durakta, 'bu otobüs şuradan geçer mi' diye soran teyzelere 'nereden biliyim ben' diyerek kapıyı kapattı. Hayatımda bu kadar saygısızlığı 20 dakikanın içinde gördüğüm kadar görmemiştim. Bu adamın kazandığı para helal mi?"

PSİKOLOJİK MUAYENEDEN GEÇİRİN

"Büyükşehir Belediyesi otobüs şöförleri düzenli göz ve psikoloji muayenesinden geçmeli" önerisinde bulunan Emine K. ise, "Meram Yaka otobüs güzergahında görevli 541 numaralı şoför 21.04.2016 tarihinde saat 13.38'de ben tam inerken kapıyı kapattı. Kapı arasında sıkıntı yaşadım. Ardımdan inecek olan kardeşim de adımını atmaya kalmadan kapı kapandığı için o da aynı şekilde kapıya kısılabilirdi. O esnada zaten durmakta ve yolcu almakta olduğu için acele ile kapıyı kapatmasının nedeni nedir anlamakta güçlük çektim. Ancak sözlü uyarı ile kapıyı açtı. Aynı şoför bugün 13.30 da bebek arabalı bir yolcu otobüse binerken kapıyı kapattı. Hanımefendi sıkışma tehlikesi geçirdiği için 'görmüyor musunuz' diye sözlü uyarıda bulundu. Ve 541 numaralı şoförünüz ani frenler, keskin dönüşler ile can güvenliğimizi tehdit etti. Toplu taşıma araçlarının şoförlüğünü yapabilecek sakinliğe sahip değil. Ayrıca ya gözlerinde ya da psikolojisinde bir sorun olabilir. Denetlemenizi rica ederim."

KONBELTAŞ HAKSIZLIKLARI BİTMİYOR

"Konbeltaş haksızlıkları bitmiyor" diyen Akif T. de, "Konya'da yol kenarları dahi belediyeye bağlı bu şirketçe işletilmektedir. İlk yarım saat park ücretsizdir. Aracı bıraktıktan sonra görevli giriş çıktısını ön cama bırakıyor ancak ayrılırken görevliler çoğu zaman bulunmuyor. O şekilde ayrılmak zorunda kalıyorum. Başka bir zaman parkta uzun bir süre kalmış gibi eski borç çıkıyor" diye konuştu. Kaşınhanı Mahallesi'nde oturan Mevlüt Eren Ç. de belediye yetkililerinin çöp alırken ses çıkarmasından rahatsız oldu. Mevlüt Eren Ç. şikayetini şöyle dile getirdi: "Çöp alırken çok ses yapıyorlar bu yüzden şikayetçiyim. Belediyemiz bir talimat versin."

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum