TÖMER’de mezuniyet coşkusu

TÖMER’de mezuniyet coşkusu

Türkçe hazırlık programı veren Selçuk Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) 2014-2015 öğretim yılına muhteşem bir mezuniyet töreniyle veda etti.

Yükseköğrenimlerine Türkiye’de devam etmek üzere 80 farklı ülkeden gelen 170 öğrencisine bünyesinde Türkçe hazırlık programı veren Selçuk Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2014-2015 öğretim yılına muhteşem bir mezuniyet töreniyle veda etti.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin’in katılımıyla Süleyman Demirel Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda gerçekleştirilen törene SÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Âlim Gür,  olmak üzere çok sayıda akademisyen, üst düzey yönetici ve misafir katıldı. SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin ve SÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Toker’in konuşmalarıyla başlayan program, Kamerunlu Aichetu Makwen ve Filistinli Haytham İsmail’in Türkiye izlenimleri ile devam etti.

TÜRKİYE HARİKA BİR ÜLKE

Başlarda ailesinden, akrabalarından, arkadaşlarından, ülkesinden uzakta zor günler geçirdiğini söyleyen Makwen, onları hâlâ çok özlediğini ancak bir amaç doğrultusunda Türkiye’de bulunduğunu dile getirdiği konuşmasında “İleride ünlü bir gazeteci olduğumda Türkiye’nin ne kadar harika bir ülke olduğunu dünyaya anlatacağım ve bu imkânı bana verdiği için ömrümün sonuna kadar Allah’a şükredeceğim.” diyerek seyirciler tarafından coşkuyla alkışlandı.  Programın ilerleyen dakikalarında SÜ TÖMER öğrencileri, Yavuz Bülent Bakiler’den Atilla İlhan’a, Ceyhun Atuf Kansu’dan Nihal Atsız’a, Abdurrahim Karakoç’tan Cemal Safi’ye ünlü şairlerin güzide şiirlerini seslendirdiler. Konuklar, Faslı öğrenci Nour Cheotuani ile Karadağlı Enes Pucurica’nın söylediği “Göçmen Kızı” türküsü ile hüzünlü anlar yaşarken, Afganistanlı Hudainazar Mahdum’un seslendirdiği “Haydi Söyle” ve “Ankara’nın Bağları” ile coşkulu dakikalara tanık oldular. Endonezyalı Kahar Lee ise hem gitarıyla hem de dokunaklı sesiyle programa renk kattı. Hayatlarında ilk kez kına gecesi merasimini gören yabancı uyruklu öğrenciler, bu renkli geceyi canlandırmakla kalmayıp yerel oyunlar sergileyerek salondan büyük beğeni topladı. Misafir öğrencilerle birlikte eğlenceli ve bir o kadar coşkulu dakikalar yaşayan konuklar, bir kelime olsun Türkçe bilmeyen bu öğrencilerin 7 ay gibi kısa bir sürede akıcı şekilde Türkçe konuşmalarını hayranlıkla izlediklerini belirtti. Program, toplu fotoğraf çekimi ve SÜ TÖMER öğrencileriyle birlikte yenen yemeğin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.