Hakan Armutcu

Hakan Armutcu

Tolga ve Ömer Ali

Tolga ve Ömer Ali

Konyaspor’da klasik deplasman fobisi devam ediyor.

Süper Lig’in en kötü deplasman performanslarından birisine sahip olan takım, ligdeki en büyük rakiplerinden biri olan Akhisar’da da puanları bıraktı geldi.

Maçın analizini yapmak, aslında birçok noktasal sorunu da ortaya çıkaracak.

Maça 4+5+1 düzeniyle çıkan Konyaspor’da özellikle Erdal, en çok çabalayan futbolcuların başında geldi. Sağ açıktaki Ömer Ali ise yeteneklerini artık olumlu son paslara dönüştürmeyi öğrenmeli.

Nasıl olacak derseniz, çalışacak.

İlk yarıda çıkamayan, top yapamayan Akhisar karşısında olgun bir atak yapamayan Konyaspor, baskılı oyununu süsleyemedi. Yine bir duran toptan golü buldu.

Bunda en büyük etken, üretken orta saha oyuncularının olmayışı, Akhisar’daki Bilal’in yaptığı gibi oyunu sağa-sola açacak futbolcunun eksikliğiydi.

İlk yarısı tamamen orta saha mücadelesi şeklinde geçen oyunun, ikinci yarısı ise Konyaspor için tam bir kabusa dönüştü.

Kondisyon eksikliğinin her maçta hissedildiği Konyaspor’da, Ömer Ali başta olmak üzere, orta sahanın kesicisi Mehmet Güven ile Ali Çamdalı oyunun 60-70’inci dakikalarında tamamen oyunda düştü.

Defansta Erdinç gibi bir tecrübeyi de sakatlık sonucu kaybeden Konyaspor, özellikle sol kanadı adeta otobana çevirdi.

Niasse ve Bruno sol kanattan defalarca denediler. Konyaspor’un sağ bölgesinde bu kadar çok pozisyon vermesindeki temel sorun, Tolga’nın kademe eksiklikleri ve Ömer Ali’nin geriye gelişlerde yavaş kalması.

Konyaspor’un deplasmanda bir atıyım üstüne yatıyım oyununun geçen 14 haftada işe yaramadığının farkına herkesin varmış olması lazım.

Artık deplasman stratejisini değiştirip, daha seri ve atak oyun oynayarak gollü beraberlikler ya da galibiyetler almanın yolu aranmalıdır.

Tıpkı Sivasspor’un yaptığı gibi, atak, göze hoş gelen futbol oynarsak, hem seyir zevki artacak, hem de deplasmanda galip gelme oranımız yükselecektir.

Uğur Hoca’nın devre arasında yönetimden transfer isteyeceği gelen duyumlar arasında. Orta sahaya alınacak oyunu iki yönlü oynayabilecek bir futbolcu, Konyaspor’un oyun şeklini değiştirebilir. Benim tercihim Holmen olur. Gekas’ın mutlu olmadığı yönündeki dedikodulara da son verilerek, Fenerbahçeli Semih’in işi hemen bitirilebilir.

Kaptan Erdinç’e de büyük geçmiş olsun. Talihsiz bir pozisyon sonrası yüreğimizi ağzımıza getirdi ama iyi haberini aldığımız için de mutluyuz. Konyaspor’un kaptanı dahası belkemiği olan Erdinç’e tekrar geçmiş olsun diyorum.

Son sözümüz, sakat ya da cezalı olmadığı sürece Konyaspor’un sağ beki Ali Turan’dır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Hakan Armutcu Arşivi
SON YAZILAR