Nevzat Laleli

Nevzat Laleli

Tohumculukta Korkuç Boyutlar

Tohumculukta Korkuç Boyutlar

Nereye gidiyoruz yazı serisi (2)

Bundan bir müddet önce “Tohumculuk yok edildi” başlığında bir yazı yazmıştım. Bu yazımı devletin tohumculuk kuruluşlarının birinde çalışan ve yurt dışında çalışmalarının tecrübesine de sahip bir memur arkadaşın tebrik ve teşekkürleri yanı sıra Internet’ten gelen şok eden bir haber üzerine olayın üzerinde birkaç yazı daha yazmam gerektiğine inandım.

Meğer yok edilen sadece tohumculuğumuz değil, bir millet olarak topyekûn yok edilmekle karşı karşıya bulunuyormuşuz (!)

Tohumculuk kanunu; “8.Ocak 2004 – 5042 sayılı kanun ile buna ilave 31.Ekim.2006 tarihli 5553 sayılı Resmi gazetede yayınlananmıştır.” Bu kanunların uygulamada getirecekleri sıkıntı ve badireleri, söz konusu “Tohumculuk yok edildi” başlıklı yazımda bulabilirsiniz.

O yazımda da belirttiğim gibi, Türkiye'de tohum ıslahı yapan şirketlerin yaklaşık yüzde 90'ı uluslararası şirketler olup bunlar; Dünya tohumculuğunu elinde bulunduran 6 büyük tekeldir. İsimleri; Novartis, Monsanto, Cargill, Dupont, ADN ve Bayer. Bu firmaların Türkiye'deki tohumculuk firmalarıyla hisse bazında ya da bayilik yoluyla kurdukları ortaklıkları bulunmaktadır.

AMERİKALI GAZETECİNİN İDDİALARI

Alman asıllı Amerikalı araştırmacı-gazeteci F. William Engdahl’ın istenmeyen ırkları kısırlaştırma planına ait ürpertici iddialarını aşağıda bulacaksınız. Buna göre F. William Engdahl, tarım sektörünü elinde tutan GDO (genetiği değiştirilmiş organizma) devlerinin planlarına göre insanlık için bir kıyamet yaratacağını söylemektedir.

Son derece ürkütücü bu iddialara göre; “Norveç'teki küresel tohum deposuyla amaçlanan arî üstün ırk yaratmak mı yoksa istenmeyen ırkları yiyeceklerle kısırlaştırmak mı?” sorusuna cevap aranırken "Kıyamet tohum deposu" olarak da bilinen Svalbard hariç, önce dünyadaki diğer tohum depolarını bekleyen akıbeti, "kıyameti kim koparacak” sorusuyla karşılaşılmaktadır.”

Özetle yapılamak istenen; GDO tohumlarını, az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere yayarak, tarlalardaki orijinal tohumların kökünü kazıyan şirketler, şimdi dünya üzerindeki tüm orijinal tohumları muhtemel bir kıyamet günü için kutuplarda buzdan bir mağaraya saklamaktadırlar.

“Yeni Aktüel Dergisini 29.Kasım–5.Aralık.2007 tarihli 125. sayısında "Kıyamet Kapısı" başlığıyla kapak konusu olarak işlenince konu resmi zevata ulaşmıştır

Bu konu için önce iyi niyetli yaklaşımlar sergileniyor ve; Dünya üzerindeki tüm tohum çeşitlerini bir araya getirmeyi hedefleyen ambarın amacı, gelecekte dünyanın başına gelebilecek nükleer savaş, meteor düşmesi veya iklim değişimi gibi bir felaket durumunda, tohum çeşitliliğinin korunmasını sağlamak olarak belirtiliyor.

Ancak aynı gazeteci bu iyi niyetin arkasındaki korkunç amacın da bulunduğunu açıklıyor ve bu proje ile ilgili dehşet verici şüpheleri olduğunu söylüyordu. Gazeteciye göre “GDO devlerinin bizim bilmediğimiz bir şeyler bildiklerini” düşünüyordu.

Spitsbergen'in buzlaşmış kayalıklarının altında "dünyayı ekonomik ve genetik olarak ele geçirme" planlarının yattığını iddia eden Engdahl, teorisini ambar projesi finansörlerinin kimlikleri ve geçmişleri hakkında ayrıntılı hatırlatmalar yaparak ispatlamaya çalışıyor.

KIYAMET MUHAFIZLARI

Svalbard Küresel Tohum Deposu'nun finansörleri;

Bu ambar, Global Crop Diversity Trust (GCDT- Küresel Hasat Çeşitliliği Örgütü) aracılığıyla işletilmekte olup Nisan 2009 rakamlarına göre 123 milyon dolarlık bir finansmanları bulunmaktadır. Buna ilave olarak ABD, İngiltere, Norveç, Almanya, İsviçre ve Kanada'nın devlet fonları da bu proje emrine aktarılmaktadır.

Roma'da kurulan bu örgütün başında Kanadalı Margaret Catley-Carlson bulunuyor. Bu zat 1998'e dek New York merkezli Nüfus Konseyi'nin de (Population Council) başkanıydı. Ve bu konsey John D. Rockefeller'ın nüfusu düşürmek amacıyla 1952'de kurduğu, aile planlaması adı altında gelişmekte olan ülkelerde kısırlaştırma çalışmaları yürüten bir kuruluştu.

Diğer GCDT üyeleri arasında Hollywood Dream Works Animation'a başkanlık eden Lewis Coleman da vardır. Coleman, bir ara ABD'nin en büyük Pentagon anlaşmalı askeri endüstri şirketi olan Northrup Grumman Corporation'ın da kurul başkanıydı.

Geçen yıl şirketin aktif yönetiminden çekilerek kurduğu Bill-Melinda Gates Vakfı aracılığıyla kendini Asya ve Afrika'daki çiftçilere yardıma adayacağını beyan eden Microsoft'un kurucusu Bill Gates, bu heyet arasındadır.

Dünyanın en büyük patentli GDO tohum ve tarım kimyasalları devi ABD'li DuPont / Pioneer Hi-Bred yine bunlarla birliktedir.

Yine bir ABD'li GDO devi Monsanto bu projenin kurucularındandır. İsviçre menşeli GDO tohum ve tarım kimyasalları şirketi Syngenta bunlarla birliktedir.

1970'lerde 100 milyon dolarlık bir kaynakla "Yeşil Devrim" diye bilinen tohumda gen devrimini başlatan ve tarımsal değişim ile ideal genetik saflığı sağlama çalışmalarını yürütmek üzere dünyanın en büyük vakıflarından birini kuran petrol devi Rockefeller bu işin kurucuları arasındadır.

Şimdi bir önemli soru da, Dünyanın pek çok ülkesinde "zaten var olan" tohum depolarına ne gibi bir felaket gelecektir ki, Svalbard'a muhtaç kalınacaktır?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nevzat Laleli Arşivi
SON YAZILAR