TOBB'dan İsrail'e boykot dursun çağrısı

TOBB'dan İsrail'e boykot dursun çağrısı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gazze operasyonuna destek veren markalar için boykot çağrısı yaparken, başkanlığını Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yürüttüğü TOBB’dan tersi bir tavır geldi.

TOBB, İsrail’le bağlantılı olduğu belirtilen şirketlere karşı yapılan boykot çağrılarına tepki gösterdi. TOBB tarafından yapılan açıklamada, “Yanlış bilgilerle ve iftiraya varan suçlamalarla bunu haksız bir kampanyaya dönüştürmeye çalışmak öncelikle Türkiye ekonomisine zarar verecektir” denildi.

TOBB’dan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"İFTİRA İLE YÜRÜYEN HAKSIZ BİR KAMPANYA"

“Ülkemizdeki birçok uluslararası şirket ve ürüne yönelik boykot girişimlerinde bulunulmasını üzülerek izliyoruz. Bir markayı ya da bir ürünü tercih etmemek herkesin en doğal hakkıdır. Ancak yanlış bilgilerle ve iftiraya varan suçlamalarla bunu haksız bir kampanyaya dönüştürmeye çalışmak öncelikle Türkiye ekonomisine zarar verecektir.

VERGİ ÖDEYEN ŞİRKETLERİ TARTIŞMALARDAN UZAK TUTALIM

Uluslararası şirketler, ülkemizde yatırım yaparak, istihdam sağlayarak, ihracat yaparak ve ödedikleri vergilerle ülkemizin geleceğine katkı sağlıyorlar. Ülkemizde üretim yapan, istihdam sağlayan, vergi veren her şirket bizim değerimizdir. Bu şirketlerimizi siyasi tartışmaların dışında tutmalıyız.

2023 YOLUNDA İLERLERKEN AYAĞIMIZA KURŞUN  SIKMIŞ OLURUZ

2023 hedeflerine doğru ilerlerken, şirketler hakkındaki bu tür dedikodular ve yanlış bilgilerle kendi ayağımız kurşun sıkmayalım. Geçmişte de kamuoyu hassasiyetini istismar ederek yapılan boykotların bir sonuca ulaşmadığını, sadece bu şirketlerin Türk çalışanlarına zarar verdiğini yaşayarak tecrübe ettik.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum