Tıp Fakültesi’nde Toplu Kan Bağışı

Tıp Fakültesi’nde Toplu Kan Bağışı

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı personeli toplu şekilde kan bağışında bulundu.En ağır hastaları yaşama kavuşturmak için çalışan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı'nın...

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı personeli toplu şekilde kan bağışında bulundu.

En ağır hastaları yaşama kavuşturmak için çalışan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı'nın öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, hemşireleri, teknisyenleri, hastabakıcıları, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Bilgin’in önderliğinde toplu olarak kan bağışında bulundu.

Kan teminindeki güçlükleri bizzat yaşayan ve kan bağışının önemine dikkat çekmek amacı ile ‘Kan transfüzyonu yaşam kurtarıcıdır ve tek kaynağı da kan bağışlayan insanlardır’ sloganıyla böyle bir sosyal sorumlulukta bulunduklarını belirten Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Bilgin, “Kana, sadece ameliyathanelerde değil, her klinikte ihtiyaç var. Problemli gebeler, kan hastalığı olan bebekler ve çocuklar yaşamlarını sürdürebilmek için kana ihtiyaç duyar. Kan, günümüzde yapay olarak üretilemeyen, ancak ve ancak sağlıklı insandan elde edilen ve yaşam kurtaran tek ilaçtır.” dedi. Konuşmaların ardından, kan bağışında bulunan personel, görevlerinin başına döndü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.