Timsah Arena En Heyacan Verici Stat Arasında Gösterildi

Timsah Arena En Heyacan Verici Stat Arasında Gösterildi

İngiltere’nin yüksek tirajlı gazetesi The Telegraph’ın editörü Adam Hurrey, dünyadaki dev stat projelerini araştırdı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyumu dünyanın en heyecan verici 10 stat projesi arasında...

İngiltere’nin yüksek tirajlı gazetesi The Telegraph’ın editörü Adam Hurrey, dünyadaki dev stat projelerini araştırdı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyumu dünyanın en heyecan verici 10 stat projesi arasında gösterdi.

İngiltere’nin yüksek tirajlı The Telegraph gazetesinin editörü Adam Hurrey, dünya genelinde inşaatı devam eden dev stat projelerini araştırdı. Stadyumların ekonomik boyutları ve kente katacağı değerleri ele alan Hurrey, dünyanın en heyecan verici 10 projesini kaleme aldı. Hurrey’in araştırmasında Türkiye’den de Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyum, heyecan verici projeler arasında gösterildi. Hurrey, inşaatı devan eden heyecan verici projelerin bitiş tarihlerini de kaleme aldığı liste şöyle oluştu: "Estadio La Peineta (Atletico Madrid, 2017), Baku National Stadium (Azerbaijan, 2015), Zenit Arena (Zenit Saint Petersburg, 2016), Stade des Lumières (Lyon, 2015), Allianz Parque (Palmeiras, 2014), Timsah Arena (Bursaspor, 2015), Nouveau Stade de Bordeaux (2015), CSKA Moscow Stadium (2015), New Ferenc Puskas Stadium (Budapest, 2018), Al Wakrah Stadium (Qatar, 2022)"

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Oluşturulacak yaklaşık 6 bin 500 araçlık otopark alanı ise maç günleri dışında transfer alanı olarak kent yaşamına katkı sağlayacak. Vaziyet planında görüleceği gibi yapılan trafik analizleri sonucunda stat etrafında 3 yeni kavşak, 3 alt geçit, 4 köprü, 1 viyadük ile yeni yollar ilave edilerek stadın getireceği ilave kapasitenin trafik sıkışıklığına neden olmaması planlanıyor. Stadyumda 2 bin 530 misafir takım koltuğu, 6 bin 128 VIP koltuğu 256 protokol koltuğu, 161 basın koltuğu, bin 650 açık loca oturumu ile toplam 43 bin 563 koltuk kapasitesi oluşturuldu. Ayrıca 207 engelli pozisyonu refakatçileri ile beraber UEFA Standartları gereği kesintisiz görüş sağlanarak hazırlandı. En küçüğü 28,5 metrekare olan, en büyüğü de kurumların kiralanmasına imkan sağlayan tarafından kiralanacak 188 metrekarelik toplam 72 adet locanın bulunduğu stadyumda taraftarlar, VIP, basın, protokol ve engelliler için toplam 60 turnike oluşturuldu." denildi.

Timsah görünümünde tasarlanan çatıyla dikkati çeken ve maç olmayan günlerde özel gezilere ve turlara imkan sağlayacak şekilde tasarlanan stadyumda, Bursaspor müzesi, özel tanıtımlar için sinema salonu, yeme içme alanlarının bulunacağı belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.