TİM Diltaş'a büyük ödül

TİM Diltaş'a büyük ödül

Shell Türkiye ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğiyle düzenlenen "Shell Eco-marathon Türkiye" yarışmasında Diltaş Anadolu Lisesi rüzgârı esti.

Bu yıl ilk kez sadece Türkiye'deki öğrencilere yönelik olarak Shell Eco-marathon Türkiye adıyla İstanbul’da düzenlenen yarışa Türkiye genelinde sadece iki lise katıldı, bunlardan biri de Özel Diltaş Anadolu Lisesi  oldu. 30 yıldır tüm dünyadan gençleri enerji tasarruflu yenilikçi araçlar tasarlayıp üretmeleri için teşvik etmek amacıyla küresel ölçekte düzenlenen Shell Eco-marathon yarışmasında, Konyamız’ı ve Diltaş Eğitim Kurumlarını en iyi şekilde temsil eden öğrenciler, öğretmenleri ve arkadaşları tarafından coşkuyla karşılandı. Shell Eco-marathon'a en az yakıtı en yüksek verimlilikte kullanarak, yeni araç konseptleri geliştirerek katıldıklarını ifade eden ekip başkanı Ahmet Eymen Yarar, yarışma hakkında kısa bir açıklama yaptı. Yarar: “Yarışmaya, Türkiye'nin dört bir tarafından lise ve üniversite öğrencileri, okullarının desteği ile kurulmuş takımlarla katıldı.

"Prototip" ve "Şehir Konsepti" adlı iki kategori altında yarışıldı. Ekip olarak yarışmaya  Prototip kategorisinde geleceğin otomobillerini yansıtan "Boss" adını verdiğimiz bir araçla katıldık. Toplamda 4 kategoride değerlendirmenin yapıldığı yarışmadan geleceğin tasarımına sahip aracımız ile “Jüri Özel Ödülü”nü alarak ayrıldık. “Gelecek Vaat Eden Proje ve Ekip” adının da verildiği ödül, bizleri ileride yapacağımız yeni projeler için daha da heveslendirdi. Amacımız Diltaş Anadolu Lisesi olarak Türkiye’nin genç bilimsel yaratıcıları, girişimcileri olabilmek, ülkemiz için yararlı işler başarabilmek ve imkanlar dahilinde olursa Londra’daki dünya finallerinde ülkemizi temsil edebilmektir” dedi.

“Boss” isimli Prototip aracı Diltaş Anadolu Lisesi Matematik Bölüm Başkanı Serdar Öztaş, Biyoloji öğretmeni Sami Horasan ile öğrenciler Ahmet Eymen Yarar, Batuhan Balevi, İlayda Hamiyet Değer, Beril Özkaymak, Melisa Özsamur, Talha Tosunoğlu, Furkan Şahin, Emre Akgül, Cebrail Erkan’ın hazırladığını ifade eden Okul Müdürü Şeyma Kenanlar: “Öğrencilerimizi bilim ve teknoloji alanlarında geliştirerek Türkiye'nin enerji geleceğine de katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Toplamda 15 takımın katıldığı yarışmada sadece 2 lise yer aldı. Bu liselerin birinin de Diltaş Anadolu Lisesi olması ve ödüle layık görülmesi bizleri gururlandırdı. Projeye desteklerini esirgemeyen Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyor, yarışmaya katılan öğrencilerimizi ve onların ailelerini kutluyor, geleceğe damga vuracak pırıl pırıl gençler yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.