Tika Senegal'de Anaokulu Açtı

Tika Senegal'de Anaokulu Açtı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Senegal’in Tivaoune kentinde harabe haldeki anaokulunu çocukların eğitimi için yeniledi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Senegal’in Tivaoune kentinde harabe haldeki anaokulunu çocukların eğitimi için yeniledi.

Başkent Dakar’ın batısında bulunan Tivavoune’de inşa edilen anaokulunun açılışına, Türkiye Senegal Büyükelçisi Zeynep Sibel Algan, TİKA bölge koordinatörü Anıl Ertekin, Okul Müdüresi Seck Mareme ve çok sayıda Senegalli yetkili ve davetli katıldı. "Fatou Ba Ahmed" isimli anaokulunda yüz elli öğrencinin eğitim görmesi hedefleniyor.

Açılışta konuşan Algan, “Yine ülkemizle ilgili çok güzel sözler, teşekkürler duyduk. Buradaki halkın şükranlarını dinledik.” dedi.

TİKA bölge koordinatörü Anıl Ertekin ise proje kapsamında öğrencilere okul servisi hediye edildiğini belirtti. Ertekin ayrıca, "Daha önce metruk durumda bulunan bu binanın hem tadilatını gerçekleştirdik, hem ekipman verdik, hem de genişlettik; yeni bir sınıf ekledik.” diye konuştu.

Açılışta, İstiklal Marşı ve Senegal Milli Marşı'nın okunmasının ardından öğrencilerin sergilediği gösteriler ilgi ile izlendi.

Özellikle ülkenin kırsal kesimlerinde yoksullukla mücadele eden halk, TİKA tarafından yaptırılan anaokulunu sevinçle karşıladı.

Ülkede eğitime erişim sorunu yaşayan on binlerce çocuk daha fazla yatırım bekliyor.



CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.