Thy Genel Müdürü Kotil: Tel Aviv Seferleri Sivil Havacılık'la Alakalı

Thy Genel Müdürü Kotil: Tel Aviv Seferleri Sivil Havacılık'la Alakalı

Türk Hava Yolları(THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin İstanbul-Tel Aviv seferlerinin durdurulmasının Gazze ile alakalı olmadığını, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile alakalı bir konu olduğunu söyledi.Kotil, Isparta Ticaret ve Sanayi...

Türk Hava Yolları(THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin İstanbul-Tel Aviv seferlerinin durdurulmasının Gazze ile alakalı olmadığını, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile alakalı bir konu olduğunu söyledi.

Kotil, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın(ITSO) davetlisi olarak Isparta'ya geldi. Ispartalı iş adamlarının İstanbul seferlerinin sabah gidiş, akşam dönüş isteklerinin artmasıyla ITSO, THY Genel Müdürü Temel Kotil'i Isparta'ya davet etti. İlk olarak Vali Vahdettin Özkan'ı makamında ziyaret eden Kotil, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"TEL AVİV SEFERLERİ SİVİL HAVACILIĞA BAĞLI"

THY'nin İstanbul- Tel Aviv seferlerinin durdurulmasında ikinci 24 saate girildiğini söyleyen Kotil, Gazze'de yaşanan durumun üzücü olduğunu ancak seferlerin durmasının bununla bir ilgisinin olmadığını söyledi. Kotil, sözlerini şöyle tamamladı: "Tel Aviv konusunda bütün dünya seferleri kesti. Takip ettiyseniz birçok grup bunu yaptı. ABD'deki hava yolları da yaptı. Tabii Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü eksenli gidiyoruz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün bu konudaki talimatları ile gideriz. Şu anda yine kesik. İkinci 24 saat içerisindeyiz. Bundan sonra ne olacağını ben bilemem. Gazze'deki duruma üzüntümün çok olduğunu söyleyeyim. Bunun Tel Aviv uçuşları ile bir ilgisi yok ama ordaki duruma herkes gibi biz de vatandaş olarak çok üzülüyoruz."

"VIP BİZİM KONTROLÜMÜZDE DEĞİL"

THY Genel Müdürü Kotil, Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak ve eşi Zübeyde Kamalak çiftinin 21 Temmuz'da Kıbrıs'ta uçağa alınmaması ile ilgili ise "VIP salonu bizim kontrolümüzde değil. Uygulamada bir aksaklık olmuş. Üzgünüz. Ama bütün yolcular bizim baştacımızdır. Başta sayın Mustafa Bey olmak üzere." şeklinde konuştu.

THY'nin zarar ettiği ve çalışanların maaşlarının krediyle ödediğine dair haberlerin doğru olmadığını anlatan Kotil, "Biz de aynı gün borsaya KAP'a bildirdik. Borsada bir şirketiz sonuçta. Bu haberin aslı yok. 2002 yılında kar ettik, ondan sonraki her yıl kar ederek geliyoruz. Allah'a şükür bugüne kadar zarar ettiğimiz yılımız yok." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.